crew2..(:

12 Disember 2010

Penang - day 1


salam readers. =))

i just got back from Penang on Friday.

dapat la release tension sekejap. heee.

tapi sayangnya masa kat Penang tu tak banyak tempat yang boleh dilawati.
huhu.
nak pegi Bukit Bendera, tapi dorang buat renovation.
so, memang tak dapat nak masuk la kan.
frust sekejap. huhu.



okay, gambar dibawah diambil semasa tengah tunggu flight.
dah lama tak naik flight. last naik pon masa umor 10tahun. huu.
teruja sekejap. hehe.


perjalanan hanya 45minit ajoo.
sangat sekejap je duduk dalam flight tu.
tak puas.
tak pe, lepas ni pegi tempat jauh sikit. boleh duduk lama sikit dalam flight. hehe.


sampai je terus serbu nasi kandar.
lapaq. dari pagi tak breakfast. huhu.
kami singgah ni warung Nasi Kandar Line Clear.
memang famous. ramai selebriti datang warung ini.
rasa makanan pon boleh tahan.


lepas makan kami round-round pulak.
singgah la muzium perang.
tapi tak best sangat.
sunyi jek.
agak menakutkan la jugak.
dah la bayaq mahal.
huhuhu.




lepas pegi muzium tu, pegi la pulak tengok ikan.
tapi sayangnya, renovation!
arghhh. asal la time ni pulak die nak repair itu ini.
huh.


tanpa membuang masa, kami pusing Balik Pulau.
lepas tu tengok butterfly.
so cantik! hehe.

lepas tu kami pegi Batu Feringgi
time malam ade jualan. memang tiap malam ade.
saja je tengok-tengok.
niat tu ade la jugak nak membeli.
tengok harga beg, mak oiiii. mahal gilosssssssssss wa cakap lu.
padahal bukan original pon.
itu pon harga sudah rm 500. huh? tak logik.
ade jugak rm700.
baik beli beg yang original kat Sogo.
tengah sale lagi tu.
tahu la kawasan tu ramai pelancong dari luar negara.
jadi tak perlu la letak harga mahal-mahal.
terbantut terus nak usha lain.


makan malam kami, kami layan pesembur.
sedaappppp.
tak puas makan.
nak lagi.
huhu.
yummmy!



hari seterusnya, next update okay.
heeee.

2 ulasan:

ALYN_C3N1 berkata...

huhu....alyn orang penang pun tak suka gi jejalan kt muzium perang tue..hehe..tp kalau bab2 makan kt penang nie memang the best la..kalau nak melancong tue kureng cikit la..huhu

~♥ iella ♥~ berkata...

pasemborrr....haaa..selera besar la bila tngk...

http://fadthnwan.blogspot.com