crew2..(:

13 Februari 2014

my 1st trismester :)

assalammualaikum semuaaaa. :)

alhamdulillah.
sekarang dah masuk 2nd trismester.
syukurrr Ya Allah.
tapi, alahan still ada. cuma kurang sikittt.
dan angin mula menguasai badan iniii.
ohhh, sangat tak selesaaa.

masa 1st trismester dulu,
saya mengalami alahan yang sangat terukkk.
bermula week 7 hingga habis week 12.
makan aje, keluar balik semuaa. hari- hari memang akan muntah.
kadang-kadang tak tahu dah nak buat apa. wuhuuu.
dah makan benda masam, dah makan 1 sudu pati delima gulsan tuuu.
tapi, still tak jalan jugakkk.
sebelum tidur mesti kena muntah dulu, baru selesa.
memang malam tak boleh makan sangat. bukan semua makan boleh masuk tekak, nasi memang tak boleh langsung makan. kalau makan pon, pasti keluar balikkkk. huhuhu.
tapi, kena gagah jugak telan walaupon kita tahu ia keluar balik.
susu pulak, mula-mula je okkk. sekarang ni, bila rasa nak minom baru buattt.
stok susu kali ni, lambat sikit la abis yeeee. hehehe.
buah pulak, alhamdulillah semua boleh telan. paling fevret buat jambu batu. 

kesian baby mama yeee. harap awak membesar dengan baik ye anak.
 mesti baby girl niiih.
hehe.

last week dah scan tengok baby, monthly check up buat dekat az-zahra, encik suami memang nak semua buat dekat sana sampai lah bersalin nanti.
1st time lakukan scan. memang berdebar je hati ni.
sampai kan bacaan tekanan darah tak boleh baca.
nurse dekat situ pon pelik kenapa lah tak boleh baca, orang lain boleh jee.
kita dah risau dah, kenapa lah agaknya.

rupa-rupanya, kita ni berdebar, and jantung pam dengan lajunyaaa.
sebab tu, susah nak baca.
lepas tu, kita relax la hati ni sikit, akhirnya baru dapat baca.
amik kauuu. hampir nak tinggi bacaan tuuu.
not good. lepas ni tak boleh ada perasaan macam tuuuu.
T_T

alhamdulillah, baby doing well di dalam perot.
hehe.
comel je tengok dia, siap angkat tangan.
so cutee lah wahai anak.
:)




bulan depan tengok lagi.
tak sabarrr nak tengok baby buat apa.
:)





7 ulasan:

cik mah berkata...

Sama2..cik mah suka jambu batu n tembikai susu...sedapnyerlah....

anis suryanie berkata...

paling best msa scan tgok baby die tgah gerak2.. comel sgt.. hehehe.. urm teruk jugak morning sicknes liena kan.. anis ok je.. cuma muntah je la manjang.. bab makan ok je.. cuma tgokla apa menunya, kalau ada bau2 bawang mmg xbersentuhla jwbnye.. :)

Princess Feyqa berkata...

orang kata if kita ada / xda morning sickness kita tengok ibu2 kita time dia mengandungkan kta.. mcm fiqa mmg ikut ibu fiqa xe morning sickness tapi angin & kuat makan betul. huhu \

yg excited bila nak check up tu tengok baby lah kan hehe :)

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum Lieya. comelnya! teruja maknya ye. hehe nanti dah masuk 6 bulan boleh scan 4D macam sheila buat.. hehe. salam perkenalan ya, sheila follow awak dan masukkan link awak dalam bloglist preggymom 2014 (",)

*jaga diri baik2 tauu

Alia Laila berkata...

Assalamualaikum, kak Liena :)

Teruk jugak alahan akak tu sampai takleh makan nasi. Semalam tengok melodi, Scha Alyahya takleh tengok perempuan rambut blonde. Asal tengok ja nak muntah. Hahaha :D

Salam kenal ye :)

liena berkata...

cik mah : tulaaa. memang sedappp, tiap masa makan pon tak pe. hehe

anis : tula anis, mmg teruk jugak. sekarang ni baru la nafsu makan tu ok. tp kena tgk mkanan pula. tapi tekak ni nak makan western je. huhu. pokai la gituu.

fyqa : selalunya mmg ikot ibu kita. tp ibu liena mmg tak ade morning sickness duluu. bila tanya makcik2 semua, liena ada ikot alahan sorang makcik liena ni. hihi

sheila : salam perkenalan shiela. :) akan buat 4D nnt bila baby dah besar. tak sabar nak tggu dia membesar. hehehe.

alia : yeke alia? akak tak tgk pulak melodi semalam. hehehe. salam perkenalan. :)

misz sheyla berkata...

sama la kite..masa mula2 dulu sebelum tido mesti muntah..pas tu baru selesa sikit tidur...masuk 4 bulan baru ok sikit...