crew2..(:

09 April 2014

April :)

assalammualaikum semuaaa. :)

sekarang dah bulan april.
cepat betul masa berlalu.

suami kitaaa pon dah sebulan dekat perantauan.
rinduuu encik suami.
cepat lah balikkkk.
:(

memang mencabar jugak bila time mengandung ni suami tiada disisi.
time kurang sihat, time mengidam nak makan itu ini.
yang paling sadisss time check up la kena jumpa doktor sorangg.
hukhukhuk.

nasib baik tinggal dengan family sementara suami merantau ni.
tapi, mereka tak ada la tiap masa nak melayan karenah kita ni.
ye dokk? mereka pon banyak kerja lain jugaakkk.

nasib tak ada mengidam pelik-pelik.
baikkk sangat anak mama ni yeee.
:)
ini lah peneman setiaaaa ku yang melayan kakak dia ni nak makan itu, nak makan ini tiap hujung minggu.
kalau hari biasaaa memang tak dilayan la kannn.
tak kuasaaaaa.
dan jugak penaman check up tiap bulan.
nasib baik ada adik perempuan sorang.
:)


check up untuk 5 bulan hari tu, alhamdulillah semuaa okay.
berat masih maintain.
harap berat tak ada la naik mendadak sangat lepas ini.
nanti lepas bersalin payah nak turun.
hehehehe.

dan seronoknya tak jadi minum air gulaaaa.
sebab doktor tu cakap berat tak naik.
legaaaa hati ni.
padahal sebelum sampai hospital tu dah berdebar sangatt.
hehehe.

baby doing well, dah nampak besar dah. walaupon badan mama ni tak nampak macam orang mengandung pon. macam sama jeee. nasib baik doktor cakap kita tak tengok badan pon, kita tengok keadaan rahim. lega lagi hati mama ni. risau jugak, kebanyakkan bila 5 bulan dah nampak sangat baby bump tu.
berat baby pon dah makin naikkk. alhamdulillah. nanti bulan depan naik lagi banyak berat awak tu yee.
biar berat mama maintain.
boleh ke gitu? hehehe.
tapi, gender je tak nampak.

tak pe lah, baby nak buat kejutan yeeee.
:)










3 ulasan:

Nuriesya Nadia berkata...

Jaga diri baik baik awak. :)

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum awak. semoga dipermudahkan ye. kuatkan semangat tau. hee bestnya tak jadi minum air gula. sheila dah kena 2 kali. mujur test negatif. hihi. syukur alhamdullilah. baby nak kasi mommy daddy dia suprise. heee jaga kesihatan baik2 tau awak ~~~

loytha'san berkata...

hi dear.. tenx atas kunjungan. :)
mama nya chubby ye tu yg xnmpk lg baby bump tu..hihi tp bila doc kata bby sihat sume okay senangkan rse hati.. nk berjoget pun ye..=)

wah...xnampak lagi gender.. bby gurl kot mama liena? hehe