crew2..(:

07 September 2009

ohhhh.my last week punye story.

fuhhh. fuhhh. bersawang da blog den nih haa.
hihi.
rasa lama laks xupdate yoo. bukan ape uolss. cume masa terhad lorrr. huhu.
sekarang agak bz cket. dengan ujian, kuiz n macam-macam lagi laa.
nak2 da nak raya nih. lagi laa. huhu.

n satu hal lagi my lappy at workshop. huhu. so, bertambah lagi la kemalasan ini nak update segala bagainyaaa.
ini pon gune lappy ayah nih. huhu. rasa windu laks kat blog ku nih. lalala.
ohhh. ape aku suda merepek nih. hihi.

ok2. my last week stori is. *ceehh. poyo2 sket yee. haha.*
minggu lepas macam-macam berlaku yee.
and paling tak disangka, umah jiran sebelah kami terbakar.
agak terkejut jugak time tuh. nasib baik aku xde bengkel pagi itu.
aku xde la bau asap pon masa kat dalam umah tuh. then kwan aku gtau suh alih kan kereta. aku pon kelam kabut la kan. bese la. itu aku. hihi.
aku xsgka lak umah sebelah aku yang terbakarnya. aku ingat kan jauh cket la kan. sbb aku nmpak makcik sebelah berlari-lari menuju arah hjung sana. ingat kan kat hujung sana laaa.
pas tuh aku turun panas kan enjin kereta, tgk2 umah sebelah ajeee. aku pon lagi la bertambah cuakk. kuar kan kete pon menggigil. huhu.
bomba pon datang cepat. bgus2. tapi kelam kabut cket sebab dorg kata air xbpe nak kuar time tuh. huhu.

time tghari laks kami sume pegi la melawat umah makcik sebelah. paling teruk kat dapur nye la.
mmg hangus abisss. huhu. lagipon kebakaran pon berpunca dari dapur. sebab elektrik la kan.
umah kami pon kene la sikit. de la hitam-hitam kat siling dapur tuh. nsib bek laaa kan. kalo x memang abis laaa. huhu. pada belah malam lak, kami berbuka bersama keluarga beliau. memang moment yang best sebab berbuka di garaj dorg. bukan senang tuh. sekali seumur hidup tuh merasa berbuka dalam keadaan begitu. hihi. lagipon dapat jugak mengeratkan hubungan.

itu lah dugaan di bulan puasa bagi makcik maimon sekeluarga. ada hikmat diesebalik kejadian itu. (=








Tiada ulasan: