crew2..(:

21 November 2013

honeymoon day 1 :)

assalammualaikum semuaaa.

fuhhhh. dah 2 bulan pergi honeymoon baru nak update?
hahaha.

sorry, sibuk sangat.
hikhikhikhik.

first honeymoon dekat BALI.

for me, bali sangat cantikk.
suasana memang penuh dengan pelancong.

nice place to visit.
:)

bercuti mula 9/9 until 12/9
empat hari sajoooo.
ikotkan memang tak puas.
sebab banyak tempat lagi tak explore.

okay, next time ade rezeki explore bali lagi.
hehehehe.

* kalau la encik suami nak mai sana lagi.

jomm layan gambar.
hehe.
welcome to bali.
hikhikhik.

mula-mula nak pergi bercuti ni memang nervous.
sebab tak pernah pergi mana-mana tanpa family.


gambar atas tu memang kira tugu mereka la.

everywhere mesti ade tugu.

makanan pulak, kita makan nasi padang.
sedap jugakkkk.
and 
halal.
hehe.

maklomlah, dekat sana majoriti hindu.
so, makanan halal pon tak berapa banyak.


ini hotel kami.

B Bali Hotel.
nice service.
booking hotel ni thru asiaroom.com\
hehehe.

tapi agak jauh jugak dari bandar kuta.
nak jalan-jalan waktu malam memang tak ade la.


senang, dah settle sebelum fly.


this is the room.
nice and selesa sangattt.
hehe.


.
.
.
.
.
.
.
.

next day pulak,

program pertama pergi ke Ubud.
tengok proses membuat batik.

nak shopping batik pon boleh.
mahal jugeekkk

cuci mato ajo laaaaa.
hehe

actually, kena tengok persembahan.
tapi, rasa macam tak perlu je tengok.
so, kita skip.
sebab tak best. hahaha.
and persembahan pagi tu banyak pemujaan.

 proses membuat batik.


next, kita ke rice terrace.
pemandangan cantik.

 tenkiuu encik husband sebab jadi jurugambar.
hikhikhik.


lepas tu, kita ke gunung berapi.
makan ngadap gunung gituuuu.
hahaha.


 harga makanan not bad jugaaakk.

tapi tak banyak choice.
nak ngadap gunung berapi punya pasal,
redha je laaaa.
hehehe.


selesai makan semuaa,
turun bawah balik, otw tu singgah kuil ape entah.
harga tiket masuk tak ingat la.

dah 2 bulan lepas punya cerita.
hahaha.


 kita tayang gambar encik suami lah.
hehehe.


lastly,
dah petang macam tu kita pekena kopi pulak.
bali ni kan popular tentang kopi luwak tu kannn.

tak kuasa nak rasa.
hahahaha.

rasa yang free ajoooo.
 muka kepenatan.
hehehe.

 pelbagai kopi dan teh.

kopi semua sedap.

teh pulak, ade yang boleh terima, ade yg kureennngg.



malam baru sampai bandar.
singgah beli ole-ole.

mengalir duit macam air.
hehehe.


next entryy......




1 ulasan:

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum! tak sabarnya nak jejak ke sini. bila ntah agaknya. hehehee