crew2..(:

12 Mei 2014

check up untuk 6 bulan. :)

assalammualaikum semuaaa. :)

selamat hari ibu. kihkihkih.
walaupon dah lepas semalam.
sempena hari ibu semalam, hanya belanja ibu ice cream baskin robin jeee.
sebab baby yang nak. hahaha.
ibu pon ok ajooo.
:)


sabtu lepas, check up untuk 6bulan.
alhamdulillah semua okayyy.
berat badan pon naik 2kg.
yipiiiee.
tak de la risau sangat berat tak naikk.
dah 2 bulan berturut berat maintain ajeee.
berat baby pon berat jugak. dah 875g.
tak lama lagi sekilo la dia. hihihi.
dan,


masa check up tu mintak doc scan jantina.
doc cakap macam boy jee.
bila bagitahu encik suami, suka la dia.
geng dia kan.
hehe.

tapi, nanti akan di confirm kan jantina bila buat scan 4d nanti.
time tu baru nampak jelas kan.
hehehe.
tak sabarrrr nak buat scan tuuuu.

barang pon memang satu apa pon tak ready lagi.
gigih la nanti dah 7 bulan nak pegi beli.
harap larat lagi.
hehehehe.

suntikkan pertama ATT pon dah dapat.
sekarang ni tangan kebas sikit.
nak mengiring ke kanan agak sukar jugak la, sebab cucuk kat belah tangan kanan.
bila mengiring tu macam tangan tu ada lebam.
huhuhu.


bulan depan kena cucuk untuk kali kedua pulak.
harap ok sikit lah.
harap tak kebas lagi.
wuhuuuu.


doc pon ada bagi borang untuk kiraan pergerakkan baby.
sekarang ni baby aktif jeee.
nak sampai 10 kali gerakkan tu memang cepat je la.
hehehe.


esok cuti lagiiii.
nak ajak adik pergi IKEA la.
nak makan meatball.
hikhikhik.



:)


2 ulasan:

yana yassin berkata...

Seronok nyer dah rasa baby gerak ,.. YY x rasa pun lagi tapi cam ada rasa denyut dalam perut kekadang . Moga kita semua selamat mengahadapi saat kehamilan nie kan .

Rose Azadir berkata...

semoga dipermudahkan segala urusan yer...anyway Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...