crew2..(:

28 Oktober 2014

perkembangan anak. :)

assalammualaikum semuaaaa. :)

fuhhh. fuhhhhh. fuhhhhh.
lama betul tak update ni. 2 bulan lebih kotttt.
nampak tak kemalasan disitu. hahaha.

kesian blog diabaikan sejak ado instagram ni.
banyak update gambar dekat sanooo ajo.
hikhikhik.

Alhamdulillah. Ammar sudah membesar dengan jayanyaaa.
hehe.
makin bam bam.

sepanjang membesarkan Ammar ni tak ada masalah sangat.
he was really good boy! mungkin dia paham mama dia ni sesorang membesarkan dia kat sini.
papa keje jauhh.
sob sob sob.

tenkiuuu nak memahami mama. and mudahkan keje mama.
hehe.

bangun malam pon tak ada dah sekarang. tido dalam pukul 10 malam.
bangun pon kekadang pukul 12 tgh malam tuuu.
kalau dia haus dia bangun la. hehe.
mama pon tak tido lagi time tu. ok la tu. tak ganggu waktu tido mama. hehe.
pagi pulak dia bangun pukul 5.45 pagi. pandai anak mama ni. kejut mama bangun subuh.
kang terlajak lak. dengan dia and mama sekali tidurrr. hehe

now, nak tunjuk gambar Ammar. dari lahir sampai la usia sekarang. 2 bulan lebih.
sabtu ni dah masuk 3 bulan. yeayyy!
ini masa dia dalam hari lagi.
tidoooo ajo keje nye.
dah nama pon baby kan. tido la. hehe.
apo lah mama ni.

sejak lahir lagi memang tak adoooo iras mama pong.
ni sebab mama suke sangat tengok korea masa pregnant ni.
kan dah kecik mata anak.
lagipon papa nye pon mata kecik jugakkkk.
so, ke arah papa nyeee la gamaknyee.

semua baby ado kuning kan. tambah lagi mama dia ni berdarah O. soooo, memang dah ready la fizikal semua memang anak akan ada kuning. masa 3rd trimester dulu pon memang tak amal sangat minom susu kambing. minom pon skip-skip ajooo. hahaha.

tapi syukur sangat sebab kuning Ammar ni tak sampai tahap kena tahan wad tuuu.
kuning dia tak tinggi sangat. paling tinggi pon 211. boleh monitor dari rumah ajooo.
tapi lebih kurang 2 minggu jugak lah baru surut ke normal kuning dia tuuu.
sedihhh tengok kaki dia kena cucuk ajoo. tapi dia wat dekkk ajoo. siap tido lagi masa amik darah tu.
saboooo ajo lahhh anak oii.


ni pulak masa usia 1 bulan.
makin bam bam.
naik sekilo jugak la dari berat lahir.
ok la tu kannn.
hehe. 

3.7kg masa ni.
:)

usia ini tak ada apa sangat pon.
meragam pon tak.
cuma makin kuat nyusu.
hehe.

 ini masa 2 bulan pulak.
waktu buat majlis aqiqah untuk dia jugak.
tak sempat pon nak tunggu papa dia balikk.
hehe.

sekarang Ammar dah botakkkk.
hikhik.
lambat lak nak tunggu rambut baru dia.
baru naik sikitttt ajeee. hehe

berat semakin naik masa 2 bulan. 5.6kg. hehe. semangat jugak.
naik 2kg terussss.

Ammar pon dah pandai borak dah. masuk jari dalam mulut. dan nak mula mengiring.
tapi tak sepenuhnya pon dapat mengiring.
baru nak belajaaa. hehe.

chaiyokkkk anak mama.
:)

sekarang ni tengah menangis mintak bantuan. wahaha.
sorryy. mama tak mahu tolong. buat keje sendiri okaayyy sayang.
hehehe.


:)



Tiada ulasan: