crew2..(:

07 Mei 2015

HOLIDAY : Kundasang, SABAH Part 2

assalammualaikum.

pada esok harinya gerak awal pagi ke arah Kundasang.
dalam jam 6 pagi.
cerah dia macam 8 pagi dekat sini.

awal gilerrrr bangun. 4.30pagi kot.
hahahaha.

destinasi pertama ialah Rumah terbalik.
tetapi tak singgah pon. sebab silap tengok time. ingat 8.30pagi bukak.
 esoknya baru singgah.
 terus tengok jambatan Tamparulli.
jambatan dia biasa ajeee.
nak naik atas tu memang tak laaa. takott.
hahaha.

rata-rata di area sini banyak anjing.



perjalan ke Kundasang lebih kurang 2 jam.
sebelum sampai ke Kundasang, kita singgah ke Pekan Nabalu.
dari sini boleh nampak Gunung Kinabalu.
hihihi

 tak nampak lak. sebab kabuss sangat tebal.
sejukkkk.
hihihi

lepas tu kita teruskan perjalanan kita ke Kinabalu Park.
ambik gambar depan aje cukup laaaa.
hahaha.

seterusnya ke fish spa. di area Ranau ye.
apa entah nama tempat ni.
lupo laaaa.
hahaha.
banyak sangat ikaannn.
geli betul kene gigit.
Ammar muka tak de perasaan.
hikhikhik

kemudian ke Sabah Tea.
tempat dia sebelah aje dengan fish spa ni.
jalan amat terruuukkkkk.
sakit badan duduk dalam kereta. gegar sana sini.
huuuu.


tepat 12.00 tghari kita patah balik ke pekan Kundasang.
lunch KFC ajooo.
tu je yang nampak sedaapp.
hahahaha.

pukul 2.30ptg kita naik ke Desa Dairy Farm.
mariii kita tengok lembuuuuu.
hahaha.

jalan sini pon tak berapa cantikk.
nak naik ke atas sana pon tinggi jugaaaakkk.
pheewwwww.
nasib kereta auto. tu pon lepas tak lepas ajee.
hahaha.
beban berat kot.

daku paling kecewaaaaa. sebab tak dapat nikmati aiskrim dia.
dah habisssss.
nyampaaaahhh.
nasib tak ngidaaamm taauuu

susu dia sedaaapppp. freshh.
hihihi.



sesi memberi anak lembu minom. fefeling bela lembuuu.
hahahaha.


 bergambar sekitar ladang.
Subhana Allah, cantik sangat kawasan sini.
tenang sangat rasa dia.

nanti ajak husband datang sini lagi.
hehehe.

eeeehh. baru nampak lembuuu.
tadi masuk kandang kot.

view dari homestay kami. kami tak de la stay atas puncak sana.
kami stay bawah sikit.
hihihi.

time ni macam nak hujan.
memang sejukkkkk.


itu saja cerita hari kedua.
hahaha.

bye!


2 ulasan:

cik mah berkata...

Best..mcm2 tempat g..t nk g jugaklah..kn plan n saving betul2..

liena berkata...

cik mah : pegilaaaa. byk tempat boleh lawat. hehe. mari menabung.hehe