crew2..(:

14 Mei 2015

RUMAH MANIS RUMAH : Pemilihan Rumah

assalammualaikum semuaaa.

memandangkan kita ni suri rumah sepenuh masa kan.
so, masa tu di isi dengan mengoogle laaaaah apa patut dan mencari idea untuk rumah baru nanti.
padahal rumah siap tahun depan.
wahahahaha.

excited nampak?

entry ini nak cerita tentang pemilihan rumah impian.
tidak mengambil masa lama ponn nak pilih. sebab suami yang pilih.
haha

i terima ajeeee.

mula dari tahun lepas, memang kami survey area Nilai Impian, Nada Alam dan kawasan Bandar Baru Salak Tinggi ini.

i pernah survey Nilai Impian dan Nada Alam sajooo.
yang lain suami seorang yang survey.
hihihi.

compare to Nilai Impian dan Nada Alam ni,
memang Nada Alam tu cantikk.
tapi atas nasihat keluarga terdekat yang dah familiar kawasan Nilai ni, tak suggest kan beli sana. sebab kawasan dia agak dalam sikit kot.

so, encik suami ponnn decide memilih Nilai Impian.
baru laaah rumah impian.
wahahahahaha.

poyooo lebihhh kan.

kawasan Nilai Impian ni pon memang strategikk sangat.
keluar tol Nilai aje dah nampak simpang rumah.
hahaha.
senang nak keluar poie kL nanti.

nak balik Salak Tinggi pon dokek ajoooo.
cuma balik Kuantan aje jaauhh sikit.
hehehehe.

masa i tengah berpantang bulan 8/2014 suami dah booking rumah tersebut.
i yang tak dapat keluar rumah masa itu setujuu sajooo.
suami mesti la excited sebab memang niat dia nak ada rumah sendiri kan.
Alhamdulillah, masa dia beli tu memang unit rumah tu tak banyak.
kira rezeki kami, suami dapat la bumi lot punyaaaa.
senyummm lebarr suami, sebab dapat diskaun banyak!
hahaha.


kami memilih
.
.
.
.
.
.
.
.
.
DELFINA TREEO

pihak Sime Darby ni kalau beri nama untuk rumah memang unikkkk.
sedaaaapp bunyi dia. esklusif
hahaha.

 ini lah bentuk rumah kamiii.
rumah teres 2 tingkat.
jangan tanya harga.
harga memang boleehh pengssaaann.

mana ada harga murah sekarang ini.
menangissss tengokkkk harga.

yang map besar bawah tu kawasan Delfina TREEO ajee.
 dan map kawasan taman Delfina( bahagian atas tu )
tiap taman or fasa memang nama lain-lain.
Nilai Impian ni memang kawasan yang besar.
dekat pulakk dengan Nilai 3.
habissss la tiap minggu nak shopping ni.
hahahaha.


proses S&P pon dah settle.
dah sign semua apa yang patut.
loan pon dah settle.

sekarang tunggu rumah nak siap ajeee.

sesekali haruslah tengok progress rumah kan.
setakat ini semuaa ok.

jangka siap tahun 2016.
tengah bulan.

tak sabarrrrnya nak deco.
sekarang dah boleh berangan ni.
hahahaha.


sambung nanti tentang idea deco dan lain-lain.


byee!




3 ulasan:

nur anis berkata...

tahniah dah ada rumah sendiri..bestnyaaaa.:)

misz sheyla berkata...

Seronoknye ade umah sendiri dah.... harge rumah skang memng boleh pitam kalau tgok..tapi kalau x beli skang sok lusa lagi pitam tngok harga rumah..hiihi...

liena berkata...

nur anis : hihi. terima kasih.

misz sheyla: btul tuu. akan dtg lagi pengsaaan tgk hrga rumah. hihihi.