crew2..(:

22 April 2015

errmm. nak cerita apa yeee?

assalammualaikum semuaaa.

walaupon i ni seri rumah ( silaap. SURI ) sepenuh masa tetap nak update blog ni tak ada masa.
eeehhh. sibuk sangat kaaaah?

maybe tak tahu nak cerita apa koottt.
hukhukhuk.

perkembangan anak,
macam-macam dah pandai dahh.
cakap dan berjalan aje belomm lagik. hihihi.

semakin manjooooo. sebab semua orang dalam rumah ni layan dia bagai putera.
tu manjaaa. hahaha.
dah kenal orang luar dah. selalu bikinnn drama.
peninggg mama.
huhu

perkembangan diri pulok, tak ada apa sangat. macam ini ajoo laaah.
nak kurusss, tapi tak kuruss pong.
huhuhuhu.
rayo nak dekat dah ni. diet pon tidoookkk.
macam mana nak gojesss macam che ta ni?
hahaha.
mimpi ajo laaaah.

kerja?
buat masa sekarang memang memilih menjadi suri rumah.
dapat melihat anak membesar depan mata.
lagipon parent masih berkerja. kalau mereka tak berkerja okay laa, boleh jaga cucu.
nak hantar rumah orang pon memang tak berani. memacam kes.

kekadang stress jugak bila orang sekeliling maksudnya sedara mara laaahh, bising bilo nak kerja la apa lahh. belajar tinggi-tinggi sampai ijazah, tapi tak kerja.
terpulang laaah kita nak buat apa, ye daaak?
masa depan kita, pilihan kita.
janji kita tak kacau sesiapa.

selagi suami izin jadi suri rumah, kita jadi la suri rumah.
kerja jugak tuu. kerja urus rumah.
hihihi.



syukur Alhamdulillah.
Allah beri kesempatan menjaga anak sepenuh masa.
tak ternilai harganya.

rezeki ada dimana-mana.

berusaha. berusaha. berusaha.


:)



Tiada ulasan: