crew2..(:

24 November 2015

cuti-cuti : PERTH Day 1

assalammualaikum semuaaa.

selamat pagiiiii.
kali ni nak cerita tentang holiday.

kali ni jaauhhhhh sikit kami bercuti.
excited lebihhhh.
hahahaha.

maklommm laaaaa, tak pernah ke negara omputeh ni. tu tak sabar sikit tuuu.

destinasi pilihan kami ialah PERTH, Australia.

kami bertolak dari Malaysia waktu pagi. flight pukul 9.30pagi.
so, sesudah subuh memang terus ke KLIA untuk check in dan luggage.
pagi pon dah ramai orang dekat sana.

nasib baik tak beratur panjang. sebab ado budak kecikkkk. ada la keistimewaan sikit.
hahaha.

tiba di Perth pukul 3.00 petang.
perjalanan 5jam 30minit.
waktu sana sama je macam Malaysia.

kami menaiki MAB. sebab time beli tu memang tengah sales.
jalan jauh ni sedap sikit naik MAB dari Air asia.
makanan ponn dapat. tempat duduk pon selesa.
hehehehe.

kos keseluruhan untuk tiket flight 5dewasa + 2 kanak2 + 1bayi = RM 6000
yeeee. memang agak costly. 
tapi servis puas hati.

 hello Australia.
:)


 at Perth airport.
kastam sini agak kekwat sikit.
Alhamdulillah tak ada sangkut apa2.
semua lepasssss.


sementara tunggu kereta sewa kamii.
kami sewa hyundai imax.
dari aries rental car.
keadaan kereta bagusssss.

menuju ke homestay la kitaaaaaaaaaaaaaaa.
penattt.
esok nak jalan-jalan lagiii.


:)




Tiada ulasan: