crew2..(:

01 Disember 2015

Overall cost percutian ke Perth 2015.


assalammualaikum.

kali ni nak cerita overall cost.

actually, listing cost ni bukan jenis bajet yeeeee.

sebab yang pergi pon family besar.
5 dewasa
2 kanak-kanak
1 bayi

TIKET
beli masa MAS buat promo bulan 4 tak silapnya.
tapi harga tetap mahal la jika nak berbanding Air Asia tuuu.
memang air asia murah lagi

sebab pilih MAS?
keselesaan. ada hiburan.
tak ada la boring dalam flight.
lagipon budak2 mesti nak tengok cerita kan.
makanan pon dapat.
seat pon kalau ada kosong boleh duduk. tak charge apa-apa.

terima kasih MAS.
servis anda memang terbaaikkkkk.

pilihan terletak pada masing-masing.
:)

harga tiket overall untuk 7 orang
RM 6000

perrgghhhhh, boleh pengsannnn.
hehehe.


HOMESTAY
kami memilih AYESHA HOUSE
milik orang Malaysia.

memula nak cari homestay ni makan masa berbulan jugak.
family nak rumah orang melayu.
gigih jugak cari rumah orang melayu kat sana.
search punya search, akhirnya jumpa jugakk.

tenkiuuu acik Hally bagi kami sekeluarga stay.
everything complete.
periuk semua.
rasa terjamin sikit nak memasak kalau stay rumah orang melayu ni.
hehehe

5D 4N = $1100
convert duit kita dalam RM 3300

agak mahal kann?
takpe, janji selesa.

hehehe


TRANSPORTATION
bahagian transport pulak kami memilih  ARIES CAR RENTAL

agak femeess kalangan orang Malaysia. 
rasanya syarikat ni milik orang Singapore.

harga termurah la yang kami jumpa setakat tuuu. so, booking terus.
kami booking Hyundai Imax
kami kan ramai. kereta haruslaaa besar.
hehe.

servis memang terbaik. semua dipermudahkan.
Alhamdulillah.

sewa di kira 4hari sebab kami sampai sana petang. dan balik sini pon petang.
total sewa $537
bersamaan RM 1300

tu guna kad kredit ayah jeee. hahaha. nasib baik ayah adoo kad kredit.
tenkiuuu ayah dahulukan.


MAKANAN
kami memasaaakkkk.

jimat.

bawak bekal.

hehehehe.




tu je la cost yang kami bayor.
macam entrance fee pon tak ingat la berapa.


tukar duit pon dalam 
ayah $1000
encik suami $1000

jadi total $2000 la kannn
bersamaan RM 6600 gakkkkk.
hehehe.

pengsan kali kedua lagiiii.

oh ya. harga minyak dekat sana sentiasa berubah.
setakat ni paling murah Caltex area Bayswater tuuuu.
haahaha.

yang lain semua mahai sikit.




that all for today.

:)






2 ulasan:

Siti Yang Menaip berkata...

ehehe kalo ada budget tak apa travel gini =)
yang kedekot2 cem CT ni kena kira semua ehehe..

http://sitiyangmenaip.blogspot.my/ jemput singgah =)

liena berkata...

hehe. btul tu siti. kena bajet siap2. nnt kang over bajet. hehehe