Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2009

gambar makan malam semalam.(=

ini gambar makan malam semalam. my hubby wif abg salleh. ohhh. abg saleh perli saya semalam. cakap saya kurus cket. haha. me wif my hubby. afta makan. kt luar kedai makan. hihi. intan and paan yang gediksss. haha. and my sepupu jgaakk. hoho. ini abg lan ngn gf die. kak diana rasa nye. hihi. lupe lak sape nme die. =p me wif my gf. haha. n belakang tuh si paan yang gediksss. lalala. sangat banyak makanan semalam. saya makan ckett saja. hihi. my hubby belanja sume. setahun sekali saja buka bersama-sama. hihi. maceh b. (=

maceh b. i love u. hihi.

bantal tuk pelukkk. hihi. bila peluk leh mimpi diee. haha. comey x? hihi. nak bawak p poli. maceh b.(= muke gediksssss. hahaha. hihi. tayang gambar p date semalam. dan semalam die beli kan something untuk saya. saya sukeeee. maceh b. mula2, nak cari sweater. huhu. tapi xjumpe laaak. cdeyh nyee. xpe la. next time la beli kan. kan b? hihi sebenarnya saya malu nak beli macam-macam. hihi. segan sangat2. sebab saya xreti nak mintak sebenarnya. hihi. semalam men pilih je laaaa. pkwe kesayangan nak belanja kan. hihi. bila da jadi suami saya baru saya mintak macam-macam. hihi. sekarang xbuleh lagi yeee. =D maceh belanja ayang, 1st gaji b tuh. hihi. ayang sukeee sangat. len kali ayang mintak len lak yeeeee. hahaha. buleh kan b? *wink. wink.* kenyit mata cket kat b. lalala.=p

sangat seronok ari ini. yeahh.

hoho. sangat seronook. sebab baru balik dari dating. sukeeeeeee. hihihi. dapat lepas windu tadi. ohh. sangat windu pada beliau. huhu. tadi masa kuar, leh terserempak ngan ayah. hihi. and die dengan gentlemen nye p salam ayah. and ayah x marahhh. hiihi. pulang lewat pon ayah ok sajaaaa. b4 dis sokmo kene marah awww. thanx ayah. cayang aya bangat. =) gambar date upload later k. sbb pakai kamera diee. i xbwk kamera. hihihi. cte selanjut nya sambg esok. sangat penat sekarang. huhu. thanx b. belanja tadi. and tadi abg lan bwk awek. intan bwak paan. waaah. sangat seronok tadi. =) i love u..(=

menunggu berbukee. =D

hoho. perot ku da berbunyi. hihi. today my mom masak mee kari. sebab saya mintak. hihi. teringin awww. yela. kat umah sewa dulo intan duk cite ibu die masak mee kari. terliur saya dengar. huhuhu. die bukan nak bawak ponn. sedeyh. ari nih baru suh ibu saya wat kan. maceh ibu. cyg ibu. hihi. muahhhh. n ati saya gembiraaaa. my hubby da sampai KL. yeye. esok ketemu. lalala. =D perasaan sekarang. hepi. nervous. haha. yelaaaa. da lama xjumpe kan. rasa nervous itu perlu adooo. hihi. selamat berbuke sume.(=

my list.

kerja ku. ohhh. minggu banyak keje lol. huhu. list of my work is : 1) assigment aturcara kontrak. 2) geoteknik. 3) math. 4) ohhh. prepare 4 kuiz next thursday. highway. to all my sahabat, selamat temuduga yaaaa. haha. i da lepas. cehhh. berlagak ckett. padahal xde pape pon. hihi.

kene tagg.

Four Names That Friends Call You: 1. liena (nama glemer. haha.) 2. nolin (my mom n my makteh call me) 3. ct (bila org xkenal pggl ct duloo.) 4. along ( sbb saya anak sulung.) Four Most Important Dates in Your Life: 1. 02/03 2. my family besday. 3. 28/01 4. 07/06 Four Things You've Done in the Last 30 Minutes: 1. dengar lagu. 2. tengok ceria. 3. angkat baju. sebab hujan. huhu. 4. menaip Four Ways to be Happy: 1. ketawa. itu dapat legakan stress. hihi 2. pegi jalan. 3. senyum. senyum dan senyum. 4. dapat something. hihi. Four People You Miss From Your Past: 1. arwah adik. 2. my fren. time sekolah. 3. none. 4. none. Four Gifts You Would Like to Receive: 1. handphone baru. hihi 2. sume benda baru. haha. 3. pape jea. janji ikhlas. hihi. 4. Four of Your Favourite Hobbies: 1. tido. haha. 2. dengar lagu. 3. bukak laptop. 4. xtau laaaaa. Four Places or Country You Want to go for Vacation: 1. Sydney 2. Japan 3. Indonesia 4. nak dalam malay

merdeka.

hoho. da 52tahun da negara kita merdeka. sangat bersyukur duduk dinegara ini. aman damai. tanpa apa-apa perkara yang berlaku.(= ohh ye. hot fm ada buat pertandingan lagu kan. aku suke lagu sume lagu. hihi. xctualy sume sedaapp. aku minat 3 lagu diantaranya. hihi. 1) maya karin nyanyi tuh. 2) kami anak malaysia 3) kerana hatiku malaysia dari kump. manis. sume lagu tuh sedaaappp. hihihi. xtau la sape yang menang kan. hope lagu yang besh3 laaa. hihi. asal la mata aku xmo tidoo nih. huhuhu. lelap la mata kuu. lalalala. aku da mula mengarut nihhh.

tayang gambar yang adooo. hihi.

hihi. saja mencapap gambar kitorg minggu lepas punyee. hihi. aksi2 kami before masuk kelass. harus posing dulu yeeee. hahaha.

lalala. ohhh. xsabar nye.

ohhhh. xsabar nyaaa. lagi 2ari. lalala. jumpe dengan kekaseh ati. berbuke bersama-sama. ohhh. tibe2 terasa gedikss lakk. hahaha.

...

salam ramadhan sume. (= hoho. xtau lak nak letak tajuk ape. huhu. maklumla rasa da lame lak xberblogging nih. hihi. poyo sajaa. baru seminggu jea tinggalkan. huhu. ohhh. saya mau story bout my week. hihi. dalam bulan pose nih, xde la mencabar sangat bagi ku. ceh3. macam poyos lak ayat. lalala. nak ucap thanx pada cipot. hihi. thanx weh belanja aku makan pizza ari tuh. sedapp wooo. kenyang sangat aku. hihi. kejam kan aku mintak ko macam2. tapi bukan selalu kan. ko pon dengan rela hati belanja aku. hihi. len kali belanja lagi yoooo. nnt bis sem 6 aku belanja lak. hahaha. assigment pon da berlambak2. huhu. ohh. dengan kuiz lagi. nasib bek kuiz aje. belum lagi ujian. huhu. malam-malam kuh bz saja. siap kan assigment itu ini. huhu.

1st day puasa. lalala.

hoho. my 1st day pose kat kampung. lala. aku balik kampung. berbuke kat sane. wahh. macam2 aku makan. hihi. cm no nak diet nih. masa sampai kampung tuh, tgk2 kampung aku da besau. umah kat tepi tuh atok da tambah. wah3. raya nanti de ruang baru. hihi. gambar dibawah ialah gambar gedikss aku. hahaha. dalam kereta. selamat berpuasa uolsss.

selamat berpuasa.

sekejap je rasa nya. da bula puasa da. cepat masa berlalu. rasa macam baru jea ari tuh puasa. selamat berpuasa suma. semoga diberkati dibulan yang mulia ini. =)

pape ntah. huh.

hoho. today pegi kelas kami ber 8 pakai baju sama. haha. saja nak pakai baju sama. hihi. baju kotak2 tuh. oohh. yang paling aku xsuka bila budak2 nih leh siap perli ohh. cakap itu ini la. ape kami pedulik. korang susah kew? umo da tua pon perangai macam budak2. helo. korg jangan la jeles bila ktorg pakai baju sama. tau la korang nak pakai jugak. pegi la beli. ktorg nak pakai sama pon bukan duit korng yang beli. so tolong la jangan nak menyibuk. xtau la nape manusia perangai macam tuh. mesti xpuas ati. sama ada laki ngan ppuan. sama jea sume nye. xbuleh tengok orang senang langsung. huhu.

mencapap gambar saja. haha.

hihi. saja mancapap gambar. =p 1) gambar pertama tuh masa malam ahad aww. sampai aje umah sewa dorg ajak pegi sunway. huhu. niat mau cari kasut. tapi sayang nya masa ktorg smpai sunway pon da pkul bape da. huhu. kedai da ttup da pon. huhu. jadi xde rezeki la mau beli kasut. huhu. pas tuh masing2 suda lapa. huhu. makan mcD sajoo. n aku amik gambar candid. hihi. sowi makcik2. hihi. 2) gambar yang kedua pulak masa ari selasa. rasa macam cantik lak nila wae buat mcam tuh. hihi. tapi tgk la sape yang snap kan. lalala. 3) gambar yang ketiga dan keempat tuh masa ari rabu. ohhh. time nih la muka aku xsehat. nampak mcam xsehat x? huhuhu. ke nampak sengal?hahaha. last one. gambar ku yang comeyy. haha.

minggu aku xsehat. huhu.

hoho. sejak aku muntah2 malam isnin tuh, aku terus pening2. esok nye pulak pas aku makan tengahari, aku balik aje umah terus aku muntah. padahal xmakan banyak pon. tuh pon share dengan intan. huhu. nasi ayam. petang tuh pulak terus badan aku panas cket. xterok lagi. tekak pon da mula sakit2 time tuh. batuk2 sekali. mula la aku pk kene H1N1. huhu. ari selasa tuh aku xpegi klinik lagi. sebab mengharap esok nya da elok. huhu. tgk2. esok lagi bertambah terok pulak. badan panas gila. then afta mahgrib baru la pegi klinik. huhu. tapi. huhu. macam biasa. bila sampai je kat klinik mesti doctor cakap ' demam awak da kurang ' aku pon what the... petang tadi baru jea badan aku panas gila. alih2 doctor buleh cakap demam aku da kurang lak time tuh. aiyaaaakk. kalau aku tau pas nih aku xpayah la pegi klinik. huhuhu. selalu da doctor bagi jawapan yang sama. huhu. membazir masa n duit aku ajeee. huhuu. kene la bayar rm23. doktor pon bagi ubat panadol aje dengan ubat sakit tekak. tapi pana

cerita hari isnin.

hoho. aku lambat update. sebab tiada internet diumah sewa. huhu. nak update kat sana pon rasa malas. huhu. aktiviti hari isnin aku ialah, seperti biasa pagi pergi ke kelas. huhu. tapi belah petang pulak ktorg pegi mydin kt subg tuh. hihi. aiyoo. xreti penat. nak berjalan aje sume anak dara nih. hihi. padahal niat pegi sana pon nak beli 1 benda jew. alih2 benda lain pon beli jugakk. itu la ppuan. niat lain. benda lain yang dapat. hihi. pas shopping tuh, kami pon balik laa. pegi kedai makan di batu3. huhu. aku order nasi goreng cendawan. balik tuh terus aku muntah. huhu. mungkin cendawan die xelok kot. huhu. esok pagi nya aku pening2. huhu. gambar xbape clear. huhu. macam gegar ckett. tapi keluar tuh memang beshhh. walaupon penat.

melilea. (=

hoho. ok2. esok aku da ade program saja update awal. sebab esok confirm aku xsempat nak update. huhu. kalau jadi. tapi malas lak nak pegi. huhu. tengok la mcam mana esok. huhu. esok pagi kene gerak kul 10. huhu. kat maluri. huhu. ibu cakap esok ade talk cket bout melilea. ohh. 1st time aku join ok. maklum la. aku kan da jadi ahli. haha. ini sume atas desakkan ibu. huhu. xpe2. selama 1 bulan aku pakai melilea nih ade la jugak perubahan. muka aku macam licin cket. haha. program sampai pkul 4 ptg. jadi aku pulang ke shah alam lewat cket. huhu. mesti malam kot. sampai umah pon xtau lagi pkul berapa. huhu. aku kemalasan. huhu. mesti my hubby terpegun tengok i nnt. haha. muka i licin cket. lalala. can't wait what will my hubby said to me. hahahaa.

layan mee bandung.

petang tadi cadang nya mau pegi HBKL. sebab baby masuk hospital. dia kene angin pasang. huhu. aku pon xtau la macam mana angin pasang tuh. ade sape2 tau x? but my hubby ckap selalunya berlaku pada lelaki. tapi xtau la kan. huhu. akhirnya xjadi pegi. sebab H1N1. budak2 kan mudah kene nanti. so pihak hospital xbagi melawat. hanya ibu bapa saja. huhu. xpe2. hope baby will ok. pas tuh, xjadi tuh kami pegi la makan mee bandung. hihi. my mom cakap sedaapp. dekat sajo. kat kg abu bakar banginda. belakang tuh jee. hihi. Restoran Brother's Corner. sangat kenyang. sebab penuh 1 mangkuk besau. huhu. harus posing dulu. hihi. see. penuh kan mee bandung die. candid gambar my mom. hihi adik aku yang gedikss lagi manja. haha ohhh. ini my cousin. dorang la abg-abg baby tuh. hihi. dorang kene tinggal ngan aku tadi.hihi afta makan tuh ktorang pegi la beli barang ckett. my dad ckap, xpayah pegi muar da. kat sini pon adoo. sodappppp. hihi.

kisah semalam.

ohh. semalam i have a dinner at Vistana Hotel KL. oohh. da lame xmakan2 kat hotel. hihi. ohh. bukan dengan bayaran sendri ye. xmampu ohh. haha. nih pon sebab dapat jemputan dari orang. hihi. tapi, syg nya aku lmbat sampai. huhu. ibu la nih. janji kul bape, kuar umah kul bape. huhu. semalam pulak die ade macam program huhu. dengan itu ini la. huhu. da la semalam lak laluan agak sesak. huh. bosan2 dalam jem. sampai kat hotel tuh pon dalam kul 8. huhu tengok2 makanan banyak da abis. tapi xpe. aku bukan makan sangat kan. satay die memang sedaappp. fuhh. banyak aku makan. hihi. sebab lapar kan. lalala. aku amik puding, nasi cket. fuhh. kenyang gilaa. time aku sampai sana, aku ternampak pelakon. de la dalam 3 org. xsempat lak nak amik gambar. hihihi. poyo je aku nih. mmg aku xnak pon amik gmbar dorg. haha. tapi aku xsnap pic lak. sebab aku malu nak amik. haha. so, tuk semalam. no picture. hihihi.

xsabar nyaa. huhu.

ohh. aku sekarang tengah menghitung ari ye. huhu. sebab hujung bulan nih my hubby nak mai cni. yeah2. haha. aku sukeee. sebab aku windu sangat2 kat die. sobsob. time tuh lak bulan ramandhan. n kami akan berbuka bersama2. hihi. xsabar nya. buka dengan 5 org. hihi. him, me, intan, abg lan n kak akma. excited 4 that moment. hihi. b. i'm really miss u. ohh. sangat3 ok. =(

pesta bunga last week. hihi.

hoho. cerita nih kira agak basi ye. haha. minggu lepas punya aktiviti. juz tayang gambar aje. haha. tgk2 la yee. gambar2 yang adoo. =D ni jea sempat tayang. malas nak letak gambar banyak2. hihi. lalala.

cacatan 1 mggu. hihi.

hoho. tajuk poyo cket. lalala. xde pape la sgt nih. hihi. last week, my class suda mula. ohhh. nasib bek klas sem nih xde la padat sagt. de masa jugak nak rehat2. hihi. n foya2. eh. xbuleh2. ne leh foya2 sekarang. da sem 5 da. kene berusaha lagikk. xsangka lak aku da sem 5. hoho. muka mcm budak2 lagi. haha. dorg siap cakap lagi muke aku mcm budak sem 1. ade ke patut.? huhuhu. i awet muda ok. hahaha. muke i sentiasa mcm nih aww. * ohh. perasan gilaa. haha. * 1week masuk kelas seperti biasa lah. kebanyakkan lect bagi kami honeymoon dulu. haha. besh2. xbanyak subjek mula stdy lagi. atas alasan modul xdo. hihi. lect tuk sem nih pon agak ok jugak. ohhh. rabu nih saya ada interview ye. hopefully ok la. takot3. kang die tanye macam2. ohhh. tidakkk. aku mana penah kene interview. huhuhu. ohhh. sekarang time lunch hour kami da rajin masak aww. ceh3. haha. rajin x kami? nak saving punya pasal laa. tp bukan hari2 ye. bila kelas kami abis awal saja. sbb sempat nak masak kan. hihi. sekarang pon

lalalalala.

hoho. aku sangat la bz skrg. xdo masa nak update2 nih. juz weekend jea la masa terluang. sbb ape? sebab on9 kat umah. hahahahaha, kat sini jarang sekali on9, sbb xde line laa. nih pon pinjam. thanx to eina kerana memberi saya pinjam broadband die. thnx yunkkk. hihi.

ahad ku.

ok. tadi aku pegi tengok pesta bunga. waah. banyak tol. i likee. ehh. sejak bile aku suke bunga. haha. ala. sume ppuan mesti suke lor. kan2? hihi pas tengok tuh, pegi shopping kasut sat. dekat aje. kat the mines. malas mau pegi jauh3. hihi. ohh. gambar later i update yo. sekarang kemalasan. sebab jap lagi mau pulang shah alam. huhu. malassssss.

ohhh.. alahai.

hoho. alahai. aku bukan merungut ok. tapi, aku heran cket. huhu. yela. ada la sorang laki nih, aku kenal pon time aku pratikal. aku kan selalu pegi yong peng dulu kan. kat sana la aku kenal. so, juz kawan cukup la. tapi, die selalu tpon aku n ajak aku kuar sekali. xde la selalu. tapi tiap bulan mesti ada la. alahai kamoo. berapa kali saya bilang sama kamu yang saya nih da ade pkwe ok. so, jangan la asyik nak ajak kuar aje. saya memang xkan sekali kuar ngan kamo or laki lain sekali pon. saya da ade pkwe dan saya harus menjaga hati nya. saya hormat die. dan sayang sama die. if he say no, no la. maaf. so, please don't eva say nak kuar ok. saya bukan marah. xmarah kamo pon, cuma saya rimas cket. memang saya banyak alasan. macam-macam alasan saya beri. cakap la ape kamo nak ckap pon. ohh. sori saya xangkat kamu tpon. saja xmo angkat. * haha. kejam x aku? xkan?hihi. * saya tahu niat kamu baik. so sori i said this to you. nasib baik my hubby jenis xmudah marah. bersyukur sangat2 dapat ins

kenduri kawen. huhu.

hoho. tengahari tadi pegi kenduri kawen. ohh. aku rasa lapar lak bila nmpak nasi minyak. haha. bis la diet aku. huhu. nsib bek lauk die cedap cket. dessert die macam-macam. cendol ada, rojak ada. huh. xlarat den nak makan. hihi. tapi puas ati la jugak. lalalala. alahai. gambar xbape clear sangat la. huhu. camera handphone xpower. enset muarah saja. hahaha. jap lagi mau kuar. beli barang stdy cket. huhu.

lepak-lepak di ttdi. hihi.

hoho. macam biasa, kelas x mula lagi kan. so, time malam jea rasa macam bosan. huhu. apa lagi, ktorang pon keluar la pegi makan ajee. dekat je. kat ami cafe. tempat ktorang selalu makan. hihi. kira pelanggan tetap la tuh. ohh. prasan nyee aku. haha. aku nak makan kat situ pon sebab aku windu kat 1 makanan nih. haha. aku punye kueh teow pataya. haha. aku xtau nape la aku suke sangat makan tuh. hihi. pas da lepak tuh, ktorang pon balik laa. then aku terserempak ngan orang yang aku kenal sangat2. sape lagi kalau bukan ex aku. huhuhu. asal la aku leh nampak die. kalau di ikotkan aku memang xmo tgk muke die. aduhhh. so, aku buat donno je la. macam xpenah kenal pon. da satu poli kan. memang confirm la mesti nampak muka die tuh. hopefully, pas nih xnampak la muka die. shuh. shuh. pegi kamu jauh2 dari aku.

daftar poli.

hoho. ari isnin ari tuh aku mula lah daftar poli. daftar untuk l.i dan jgak pengajian sekali. ohh. sangat penat aw. yela. tunggu lame tuh. pegi kul 9 bis daftar kul 12. huh. lame kot kan. patutnya daftar sekejap aje. huhu. macam-macam masalah aww. 1st. masa beratur nak daftar tuh, da la lama nak menunggu alih2 de lecturer tuh nak slip exam masa sem 3 tuh. alamak. mana la aku nak bawak. aku tertinggal kat umah. tapi, time aku lak tuh die nak. budak2 depan aku sebelum nih xde lak die nak. huhu. terpaksa la aku naik kat atas pegi jumpe PA aku dengan muka xmalunya mintak lak slip exam tuh. huhu. pas tuh kene la beratur balik. huhu. don't like laaaa. pas da daftar tuh kene lak cari lecturer yang nak cek repot l.i aku tuh. huhu. da la xkenal sangat. tapi tgk macam ok jea. hopefully nnt time interview xde la die soal banyak sangat kan. hihihi. pas tuh pegi daftar kenderaan lak. pas da selesai tuh balik la terus. sangat penat lor.. huhu.