Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2010

tak de tajuk. huhu.

today, i xde aktiviti pon. just lepak dalam bilik n on9 sajoo. alaaa. bosan tau. my roomate masing-masing buat keje. i mana de keje. kelas pon xmasuk lagi. huhu. minggu depan memang confirm i sangat bz. huhu. sebab mesti banyak benda kene buat. huhu. ohhhh. minggu depan paling penat kot. mungkin laaa. huhu. nak pegi sana, nak pegi sini. huhu

melawat ke library UTHM. =)

ecececeh. muke budak baru UTHM. hehe. sekarang masih tembam lagi. tengok la beberapa bulan nanti mungkin akan kurus sikit. hehe. apekah? actually, bilik i sangat tinggi. i dapat tingkat 3. huhu. jenuh kaki den nak naik mula-mula. terkejut urat kaki den ni haa. huhu tapi, lame-lame leh kurus kan? hehe semalam, i melawat library UTHM. waaa. sangat besau okay. thanx to my roomate adik nurul sebab bawak kite pusing pegi library. hehe gambar itu saje yang sempat diambil. sebab masih segan-segan lagi nak amik gambar merata-rata. hehe.

akhirnyee!

heloo readers! okay. now i'm student of UTHM! yeaahh. alhamdulillah. akhirnye dapat jugak masuk sini. last minit dorang call suh daftar. tapi yang kelakarnye i masa tu masih kat Perlis. so, terpaksa patah balik. xjadi nk masuk UniMAP. suke sangat bile dapat tawaran belajar kat UTHM ni. ohhh. syukur sangat2. and i'm in 2nd year. hanya tinggal 3tahun nak bis belaja. wehhuu. cepat abis! tapi, sekarang ni i suda banyak ketinggalan. kene la catch up cepat masa kelas nanti. hopefully mampu.=) 3minggu woo dorang da study. de la 1 assingment yang ketinggalan. huhu. doakan yg terbaik ye tuk saya kawan-kawan. =)

huhu. nak pegi daaah.

aihhh. lagi bape jam je lagi tinggal. kul 5pagi kang da gerak ke Perlis. ohh. selamat tinggal Putrajaya. huhu. hope kehidupan disana sangat okay la. hope kawan-kawan baru sume baik-baik la. huhu tak tahu la bile leh update blog kesayangan ni. klo de wifi i akan update suasana disana. =) hello UniMAP!

cerita sabtu.=)

sabtu lepas, i pegi umah makteh i. ade sedikit jamuan. wahh. menu sangat sedap. chicken chop. now i da tahu macam mana nak buat. pas ni i leh wat kat umah. xpayah beli kat kedai. bukan sedap ponnn. haha. belagak pulak. mentang-mentang da tahu resipi nyee. hehe. banyak menu sebenarnye. mee curry ado. satay ado. nasi pon ado. lauk gulai ikan sembilang. mavoloussss! haha. ramai sedara mara i and my pakteh. memang keluarga kami rapat antara 1 sama lain. senang la kan. hehe. besday boy n gugurl. hehe. anak makteh i sume nye lahir bulan Julai. senang kan, sambut sekali ajooo. hehe. saya dengan budak kecik ni. ohhh. sangat geram tau. xpuas ohh bertemu budak kecik ni. huhu. will miss her. raya nnt la jumpe balik. huhu. mesti lagi panjang akal budak ni. hihi. kenapa la kamu ni comel sangat? along geram tau. xpuas bermain dengan kamu. huhuhu.

hello Perlis!

Alhamdulillah. last minute dapat jugak tawaran nak sambung belajar. =) tapi, kene merantau jauh. xpe. janji dapat sambung pon da cukup baik kan. bukan xboleh balik pon, boleh je. bile-bile boleh. hehe. i ditawarkan ke UniMAP. Universiti Malaysia Perlis. course Kejuruteraan Alam Sekitar. wuhuuuu. jd org Perlis la i nanti. jauh pulak ngn en. Ridzuan saya. huhu. xpela. janji kene jujur antara 1 sama lain, setia and saling menyayangi. en. Ridzuan, ni i pegi jauh ni. u kat sane jangan nakal2 tauuu. nanti xnak kawan baru tahu. hehe. hello Perlis!

huhu. sedih nye. =(

huhu. semalam i sangat sedih. sebab i xde rezeki nak sambung belaja. aihh. jeles bila tengok orang lain dapat. da anta sume cukup da, ngan result MUET sekali. nampaknya nak jejak U ni belum ade rezeki lagi. donno la. rasa sangat down semalam. seriously. sekarang da okay sikit. thanx ayah sebab tenangkan fikiran along semalam bawak along pusing-pusing. tak pe la. cube apply lagi bulan8 ni. tuk intake disember pulak. hopefully, intake akan datang ni dapat la. huhu.

bace saje la. xde tajuk.

helooooo readers! hoho. suda pukul berapa sekarang nih? ape? da kul 2 lebih da. aiyooo. cik liena. bile kamu nak tido ni. suda lambat tau. nak merepek dulu boleh x? sebenarnya i xboleh nk tido. mungkin suda terbiasa kot. kot?? padahal memang pon. haha. okay-okay. sebenarnye i xde idea nak update tentang ape. sebab i hari-hari duk umah sajo. so, bosaannn. zzzzzzzzzzzz. nak keluar xde geng. memang xde kawan kat putrajaya ni. sebab i xsekolah kat sini dulu. i dulu suke merantau. cewaahhhh. merantau konon. padahal da dapat sekolah teknik kt pahang. terpaksa la pegi. eehh. terpaksa ke time tu? bukan sukarela ke. opppssss. ape yang i telah merepek ni. cerita pasal sekolah pulak. orang xingin nak tahu la. * okay malu ni. tutup muka. sebab tu sekarang ni jarang update. xde perkembangan la. badan makin kembang adelah. opppss. kantoiii i makin gemuk. jom kite jogging pagi esok. ayuhhhh! kawan-kawan ade yang suda keje. ade yang melepak lagi kat rumah. i pon termasuk la dalam golongan itu. b

floria 2010. =)

hoho. today i and my family pegi pesta flora. tiap tahun ade. tahun lepas i xsempat pegi. maklum la bz kan. hehe. tapi kali ni i pegi time malam. huhu. golap. xpuas tengok-tengok bunga. tp malam pon still ramai jugak manusia. bunga sangat cantik. tapi i xboleh tanam bunga. tangan i jenis panas. nanti bunga cepat mati. hehe. selamat datang ke pesta flora. =) layan saje gambar yang ado. tak semua saya upload ye. ini je yang termampu. hehe. hope u guys enjoy. hahaha. ntah pape ntah merepek.

ini kisah semalam pulak.

semalam. niat utama nak pegi tengok cerita Eclipse. tapi hampa. xdapat tengok. huuuu. sedih la. ni semua sebab cik bazilah la ni. i suh die siap awal. leh pulak die rilek2 lagi. i da usha da time movie tu kul 2.45. lagipon xramai la kan time tu. kalo tengok cite tu kul 5 kang bis lambat. alih-alih, kul 2.30 baru siap semua nya. sampai sana kul 2.45. huhu. alahai. kecewa makcik. huhu. nak beratur lagi. ramai pulak orang beli tiket semalam. aiyoooo. pas tu, pegi la tengok cite lain. huhu. ok lah cite tu. lepas bis wayang tu, pegi la isi perut. ohh. suda lapar ok. dari pagi xmakan ape. huhu. i jejak ke McD. hoho. mula-mula nak makan Spicy Mcdeluxe tu. tapi tengok kat counter de burger baru. so, i pon cuba la. nama die GCB. i think Grilled Chicken Burger kot. rasa die boleh tahan la. tapi burger macam ni selalu nye limited time je kan. harus la cuba cepat-cepat. kang xde lagi da. hehe. pipi ku suda tembam. hoho. tengok makin tembam pulak. aiyoooo. tapi masih comel kan. hahaha. perasan

cerita minggu lepas punye.

hoho. nampak sangat sekarang ni xrajin nak update. aiyoo. padahal duk umah sajo. bukan wat ape-ape pon. ni kisah 9 julai yang lepas. i pegi umah makteh i yang tercinta. cewaahh. haha. pada hari tersebut adalah besday budak kecik yang kat bawah ni. ohh. da besau da adik i ni. da setahun da. ini la my makteh yang i cayang cgt. dari kecik memang rapat dengan die before die kawen lagi. heee. my makteh dengan anak die yang bongsu. si budak kecik ni sama besday dengan abang die yang umo 11tahun. tapi xdo amik gambr die pulak. muke i harus la ado. hehe. malam tu makan di JM beriyani kat Bangi tu. tak sambut pon besday dorang ni. sebab 24hb nnt baru sambut. 4 orang punye besday sekali. 3 orang anak my makteh ni lahir bulan julai. my pakteh pon bulan julai jugak. hanya makteh i je bulan januari. hoho. pokai la makteh i bulan julai ni tiap-tiap tahun. hehe. dalam bulan Julai ni nak wish hepi besday amirul syahmi, amirul asyraf, qistina and pakteh. =)

aihh. bedebar la pulak. huu.

morning people. today i bangun awal sikit. hoho. kantoi la selama ni bangun lambat. oppss. haha. bangun awal ni pon sebab xboleh nk tido. dari malam tadi duk guling-guling atas katil. huuu. hati bedebar-debar. apakah akan berlaku ari ini? huuuu. adekah berlaku perkara baik atau sebaliknye. aissshh. xbest betul bila rasa macam ini. huuu.

henpon ku tidak sunyi lagi.

hoho. akhirnye dia suda pulang dari jerantut itu. xde la henpon i ni sunyi lagi. xdela i melayan diri sorang-sorang. xdela i kebosanan dimalam hari. n xdela pikir bukan-bukan lagi. hee. =) yang penting dia cakap dia rindu. nasib baik dia cakap macam tu. kalo x, nak merajuk lah. da la tinggalkan i kat sini.

rasa nak menjerit je sekarang.!

AaaaarrGGGGGhhhhhhhHHHHHH! huh. lega sikit. walaupon xseberapa. rasa nak pegi puncak gunung aje. nak menjerit puas-puas. tengah bengang sekarang. minggu ni minggu bengang aku. tadi lagi la aku bengang. tolong hormat aku sebagai kakak kau. walaupon setahun je beza umo, aku tetap kakak kau. jangan sedap mulut kau nak sound-sound aku. aarrghhhhh. benci betul. Ya Allah. kau beri kan lah kesabaran yang tinggi keatas hambaMu ini. sabar-sabar. huh.

jaga diri baik-baik kat sana ye syg. =)

petang kang en. Ridzuan akan berangkat ke Jerantut. sebab dia perlu melibatkan diri dalam sesuatu kursus. tak ingat pulak ape nama kursus tu. maklum la, banyak telan semut. aiih. mula hari jumaat dan berakhir hari isnin. alaaaaa. 3 hari jarang la nk bermanja. huhu. sunyi la malam ku tanpa henpon disisi berbunyi. xsanggup. hopefully, en. Ridzuan mesej la saya. 3 atau 4 atau lebih sikit mesej pon xpela. says gud morning, gud nite. cukup la tu. at least kat sana nanti xde la dia lupakan saya. huuu. encik Ridzuan jaga diri baik-baik kat sana tau syg. kalo sakit, makan ubat. walaupon u bz dgn kursus tu kat sana, jangan la lupe i kat sini ye. hehe. okay itu saja nak pesan.

ohh aiman. huhu.

tengahari tadi, i keluar dengan en. Ridzuan sekejap. dia ajak teman beli barang sebelum dia nak pulang ke Segamat. huuu. suke nye dia nak bawak jejalan lagi. hee. jumpe sekejap pon jadi la kan. tapi, hari ni pulak i jadi baby sitter kepada adik-adik. sebab aiman xsekolah tadi, cuti hari sukan. si irsyad pon xpegi taska. i pon angkut la mereka. kami pegi the mines saje. sebab itu je yang dekat. singgah la giant kat situ. si aiman nampak pulak mainan. dalam ati berkata-kata. jangan la die mintak mainan tuuu. tapi, meleset sama sekali. die mengedik mintak jugak kereta kontrol itu. argghhh. mahal kot. me : along xde duit la aiman. mahal kereta ni. kite tunggu ayah beli kan ye. aiman : xnak ayah. nak along. duit along ade, aiman nampak. me : huh? duit along de singgit je ni ha. mana cukup nak beli kereta ni. ( kene tipu cket ) huhu. kau jangan macam-macam aiman. aiman : nak jugak. boleh la. me : xboleh. lain kali! mana la i ade duit kan. keje pon tak lagi. huhu. en. Ridzuan pulak tengah

dating bersama si dia. =)

hati manyak seronok jumpe si buah ati. hee. tangkap gambar sementara tunggu En. Ridzuan. huu. cik abang kite ni lambat tau. cair make-up i. heee. muka da penat nak senyum. haha. okay-okay. kul 12 macam tu, en. Ridzuan telah sampai. yeay. suke-suke. singgah ke Carefour dulu. nak beli buah tangan sebab kami mau lunch di rumah pengantin baru. umah abg lan dekat bangi. lagipon, da lama die xjumpe en. ridzuan saya tu. hee. sampai kat sana, sedara abg lan pun ade. ohh. dorang pon borak-borak la. xpaham i bahasa orang kelantan ni. huby i paham la kan, sebab dia kan orang pantai timur. huuu. i dengar je la. kalau dorang gelak, i pon ikot gelak la. haha. sengal-sengal. akak ipar kepada abg lan tanye la i study mane la kan, i pon jawap la. yang terkejut nye, akak ipar dia tanya " awak kawen masa belaja lagi ke atau da abis belaja baru kawen? " ohh. terkejut den. muka i ni de muka bini orang ye? dia ingat i da kawen ngan En. Ridzuan. haha. padahal dalam hati sukeeee. lalalalala. =D

aiman si penakut. huuu.

pagi ahad ade hari sukan di padang kejiranan presint 16 tu. dekat aje. sekolah si aiman yang buat. bangun pagi, berkobar-kobar ibu, ayah, aiman and si irsyad ni bersiap-siap la. i pon bangun pagi, untuk bagi semangat kat si aiman ni. suh lari laju-laju. nanti menang dapat hadiah banyak. kul 7.45 sume da gerak. belum sampai sejam pon, dalam kul 8 lebih, ibu i anta die pulang. my mom said die menangis xnak main. aiyaakk. pe la aiman ni. xmenikmati keseronokkan.! huuu. dulu i la orang paling suke bab sukaneka niii. beshhh ooo. kan? heeee. my mom n irsyad. memang da siap duduk n amik gambar sekali. hee. see. nampak sangat die takut. tengok la muke die tu. amik gambar pon xsenyum. ape la aiman nii. badan je besau, nampak macam gaahhh gitu. tapi penakut. huuu. irsyad pulak yang seronok. hee.

mimpi blackberry. haha.

petang tadi i tido la kejap. sebab mata sangat mengantok dan cuaca agak sejuk-sejuk gitu. hee. boleh pulak, syok-syok tido tu, termimpi pulak i ade Blackberry. haha. okay. dapat mimpi pon jadi la kan. dalam mimpi tu, my dad yang bagi. wahh. besh gile pakai Blackberry. sempat jugak dalam mimpi tu i on9 FB. haha. ade maksud tersirat x? haha. xde makne nye. mimpi tu saja je nak bagi aku berangan lagi. heee. tertanya-tanya jugak. bila la nak pakai henset baru ni. huuu. =(

ala. german menang pulak.! hehe

hoho. semalam BRAZIL kalah. adoiii. xpower lak Brazil semalam kan. kecewa la my huby semalam. pasukan kegemaran xdapat masuk final. and semalam si die cakap nak sokong Argentina pulak. tapi, ari ni Argentina kalah. German menang. 4-0 tuuu. hehe. nak buek cam mano kan. huby, kite sokong German la pas ni. hahaha.

Jom Join Give Away Rusia & Mesir!

maceh kepada tuan punye blog atas jemputan beliau. sungguh teruja okay. beliau nak berikan hadiah dari Rusia and Mesir tu. tapi kene pilih salah 1 okay. xbaik tamak nak dua-dua sekali. haha. wahhh. seronoknye kalau dapat. =) try luck je ni. heee. http://www.kamiterritory.blogspot.com/ jom join contest ini. meriah kan lagi. hee.