Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2010

yeay! exam sudah abes. yeeeppii.

assalammualaikum. =)) today i'm free! yeay. exam sudah abes petang tadi. masa untuk bercuti pulak. banyaknya benda nak buat cuti ni. mau pegi jejalan. shoppinh itu, shopping ini. hikksss. tak sabar nak balik umah. rabu ni pulang ke Putrajaya! =)

sedih rasanya bila.......

assalamualaikum semua. =)) ntah kenapa ntah tetiba nak buat entry macam ni. huhu saya memang sedih sangat bila bercakap tentang kawan ni. i mean, kawan yang penah kite rapat, sometime doing thing together. siap tubuhkan nama group lagi. there is no more fab6us for me. i thought the relationship that have been made will be forever even we are not together. like calling, sms, chatting and else. but for me it's not be long. for them, yes! tak tahu ape salah i sehingga macam tu sekali. rasa sedih sangat. eehhh. why si polan didn't mention my name post? walaupon i tengah belajar sekarang ni. okay, i pikir positif " mungkin i tengah belaja kot. tu tak letak nama i sekali " but at least if people mention my name, i know that people not forgetting me. maybe si polan didn't remember me. and i'm not exist at all. sedih sangat. terasa diri ni tak wujud sebelum ini. i memang seorang yang tak banyak cakap. bukan pendiam. mungkin kurang peramah. bila kita

outing lepaskan tension. haha.

assalamualaikum semua. =)) sabtu lepas. kira semalam la kan. i and kawan-kawan pegi outing. hehe. kami pegi BP Mall aje. tu je yang senang nak pegi dengan bas. firstly, kami semua pegi stesen bas batu pahat. sebab ape kami pegi sane? mesti la nak beli tiket bas. kami tak sabar nak balik okay. hehe. kami semua balik 1hb. saya seperti biasa memilih bas Transnasional. sebab hanya bas itu saja la yang berhenti dekat Putrajaya. huhu. bas lain non adoo. saya and kak shie dalam bas U yea. kene naik bas dalam dulu sebelum nak pegi ke bas stand di luar U. huhu. gambar masa beli tiket bas xdo. hehe. kat bawah ni kami pegi karaoke. ade hati nak karaoke tau, da la batuk. suara pon sekat-sekat. ni nak nyanyi lagi. lepas nyanyi tu, amik kauuu. sakit tekak ko. padan muke ko liena oiii. hehe. saya, kak shanta and kak ila. sempat bergambar okay. hehe. lepas karaoke tu kami pegi tengok wayang pulak. memang kami release tension betul-betul la. macam orang dah abis paper. padahal belum abis

tinggal lagi 1 paper!

assalamualaikum. =)) heloo readers. hehe. yeahh. suda seminggu tak update. ehh. yeke seminggu? lalalala. okay, sekaran dah lega sikit. tinggal lagi satu paper. dan paling mencabar exam ni, ialah paper Calculus adalah sangat susah! arggghhh. benci betul tak dapat jawab dengan sempurna. daammn. huhu sangat sedih okay. tak pe lah, benda dah lepas. tak payah dikenang kembali. huhu. 30hb ni i balik Putrajaya. yeaay! sukeeee. home sweet home. =)) barang-barang suda kemas! cepat la isnin. nak jawab paper Arab pulak. lepas tu, Merdeka! hehe.

menghadapi final!

salam reader.=)) Okay, esok i da kene pulang ke Uthm tercinta. huhu. Rileks lina, hanya tuk seminggu saja. lepas tu u are free! Yeay. hehe. Tapi, debaran itu terasa,yela duk umah ni pon bkn stdy sangat. banyak main ade lah. huhu. Subjek yang i paling takot ialah geology and math! huhu. scaryyyy. Hope i dapat la buat terbaik tuk final ni. dapat 3pointer keatas pon da bersyukur. huhu. U all doakan yang terbaik tuk i yea sempena i menghadapi final ni.=) And my final ni,berturut-turut tau. 23/11 until 29/11. memang terbaik r tu jadual exam i. memang tak tido malam la seminggu ni. confirm! okay lah. mood skrg tak berapa baik,sebab i demam. huhu. hopefully, minggu depan suda okay. To all Uthm student, gud luck in ur final! All the best! =) Babai! Pas final ketemu lagi. heee.

raya aidiladha. =)

salam readers. =)) raya kali ni, sederhana dan disambut dengan penuh kesyukuran. =) okay, raya ni i tak pegi banyak rumah pon. just pegi umah nenek dekat bawah and pegi ke kampung ayah di Linggi. tak nak la cite banyak. layan saja gambar raya saya. heee. ape motif buat macam ni? haha. ntah laaa. this is our new family member. tapi ini adek sedara belah ayah. opsssss. adek pulak. anak sedara i yeee kawan-kawan. ohh. terasa sudah tua pulak! hahaha. usia die baru 7hari. lahir 10/11. comey kan baby gegurl ni. hehe. itu saja kisah raya saya. anda pulak? cewaaahh. hehe.

selamat hari raya aidiladha. =)

salam aidiladha semua. esok raya! yeah. hati-hati balik raya semua. jangan bawak kereta laju-laju. ingatlah orang tersayang. =)

kita boleh jadi tunangan orang tanpa disedari?

Percaya atau x, kita boleh ber”tunang” tanpa sedar?? Yup, kita boleh bertunang tanpa kita sedar, bila seorang lelaki, berhasrat untuk mengambil seorang perempuan untuk dijadikan isteri. Eh, itu memang normal bukan? Tapi, yang anda mungkin x tahu, anda sebenarnya sudah bertunang bila situasi seperti berikut berlaku: Lelaki menyatakan hasrat ingin menjadikan perempuan itu isterinya, dan perempuan itu bersetuju. Adakah dikira telah bertunang? Padahal tidak ada ibu bapa perempuan tersebut. Pinang dari segi hukum fiqah, bererti pihak lelaki menyatakan hasrat berkahwin pada pihak perempuan. Itu dipanggil pinang. Bila perempuan menjawab setuju , maka jadilah perempuan itu tunang laki tersebut. Situasi yang dianggap pinangan: "Aku nak jadikan kamu sebagai isteriku" "Kahwinlah dengan kita bila2" Bila si perempuan bersetuju, dia akan jadi tunang. Sama ada bercakap dalam telefon , tetap dah jadi tunang. Contoh: "lelaki sebut dalam telefon, "I nak jadikan u

girl's day out! heeee.

salam readers. =)) today i dengan bajilah pegi jejalan. 1st sekali, mau pegi Wisma Tani nak usha booth Ayunnar. pas tu, tengok-tengok booth tu dah kemas-kemas nak balik. so tak de rezeki la nak shopping selendang disana. huhu. tapi. kami berjaya jugak shopping selendang. kami ke butik eDast di taman sri serdang. hehe. lepas tu lepak alamanda. pegi makan! hehe. 1st round makan hotplate. 2nd round makan waffle! hehehe yummy. argghh. muka berminyak! itu saja aktiviti kami adek bradek. hehe. raya haji ni dapat la pakai selendang baru. heeee. =) yeye! esok pulang ke kampung.

makan steamboat. =)

salam readers. =)) tadi kami sekeluarga makan steamboat at Flaming restoran. bersebelahan dengan Sunway Pyamid. mula-mula my dad nak buat reservation, lepas tu penuh pulak. so, kami try la usha tempat tu, kot-kot ade la kosongnya. ternyata memang ado. saja je tau cakap penuh. huhu. 1st time i makan steamboat ni. memang tak penah sebelum ni. memang sedapp. harga pon berpatutan. makan lah kau bape banyak pon. tapi i tak makan la banyak. kenyang kot. dah sumbat macam-macam. itu nama restoran tu. ini sebahagian makanan yang diambil. 1st round. hehe. round lain tak ambik pulak gambar. malass. haha. okay, ni sudah selesai makan. banyak kami makan kan? hehe. my dad la paling makan banyak. dia memang tak suke membazir duit dia, memang dia akan makan sepuasnya and berbaloi dengan apa yang dia bayar. cuma kami jek makan xbanyak mana. yela, kenyang kan. macam mana nak sumbat. huhu. sory ayah kami tak makan banyak, lepas ni belanja lagi ye? hehe. my family lepas makan. hehe. me and my mom.

nano white. =)

salam readers. =)) i baru je nak cuba produk Nano White ni. heee. sebab produk yg i pakai sebelum ni tak berapa sesuai pulak sejak kebelakangan ini. huhu. mencii. tadi pegi Guardian. so, i try la produk ni. promoter tu cakap i xperlu pakai krim buat masa ini. so dia syor kan pakai pencuci, toner and sunblock. sunblock ni sangat penting okay. nanti hitam la muka i kalo tak de protection. huu. lari pulak encik ridzuan nanti kang tengok i hitam. hahaha. sunblock. ini pencuci muka. toner okay. i harap pakai produk ni dapat la putih and bersih berseri muka i ni. agak-agak dapat tak jadi cantik macam Diana Danielle ni? hahahaha. harap sangat dapat kulit cantik macam artis korea and jepun. kulit dorang sangat bersih. jelesssssssss. huh.

angau la pulak! hahaha.

salam readers. =)) tajuk entry ntah ape-ape. hehe. okay. sejak balik umah ni i bukan study ponnn. nak tahu ape i buat? tiap malam i tengok cerita Korea! hahaha. okay. sekarang i da minat cerita korea ni. dulu cakap kat adek je lebih. sekarang. ambik kau! kau sendiri pulak yang suke tengok cerita korea. hahaha. now, i jatuh ati pada pelakon Lee Min Ho. he so handsome. hehehe. i tengok cerita Boys Over Flower. padahal orang lain da tengok da. i baru je tengok. agak ketinggalan sikit. huhu. and Personal Taste. i tengok lagi. sebab tak puas tengok muka die berlakon. hahaha. angau punya pasal kan. lalalalala. lepas tu bukak youtube, nak dengar dia nyanyi pulak. suara dia boleh la tahan sedapp. hehe. tengok la gambar die. ohhhh. sangat bergaya mamat ni. suka tengok muka die. senyuman dia sangat sweet. hehe. tahun depan dia ade cerita baru. City Hunter. i mesti kene tengok. hahaha. okay. itu la keje saya minggu ni. revision tuk final tak mula lagi. yela, tengok pakwe hensem hari

bersama family. =)

salam readers. =)) suda lama tak hangout dengan family i ni. yela, orang jauh kan. hehe. petang anta adek i balik puncak alam. dia ada paper esok. gud luck bajilahhh! hehe. before anta minah tu pulang kami singgah makan Pizza Hut. lama ohhh i tak makan. muka hepy sebab dapat makan pizza. heee. wif my mom. =)) my favourite ever. cheese bake meatball. yummy! okay. esok dah kene start diet. badan i sekarang ni makin mengembang. huhuhu. tak suke nyaaaa.!

sangat indah. =)

salam readers. =)) weekend sangat indah. hehe. suke. suke. semalam i and encik kekasih pegi ke Jasin Melaka. ade kenduri kat sana. kawan sekolah encik kekasih kawen. besh nya tengok orang kawen. hehe. pegi pon konvoi. dua buah kereta. ni tak sabar nak kawen ni. ehh. tergatal pulak. 3 hari dapat tengok muka encik kekasih. tapi, masih rinduuuu. huhu. tadi encik kekasih datang makan tengahari kat umah i. dah lama encik kekasih tak makan dengan bakal mertua kan. hehehehe. sekarang encik kekasih berada di alamanda. dia mau jumpa kawan-kawan dia. huhu. lepas ni, terus dia balik ke Segamat. huhu. berjauhan lagi. sebulan lagi la dapat jumpa. kumpul rindu banyak-banyak balik. hehehe. tak puas nak berkepit dengan dia. isshh, gatal pulak i ni. see u next month dear! =)

orang tak de keje. macam ni la. hehe.

salam readers. =)) weekend ari tu i dating dengan kekasih ati. rinduuu bangat sama die. lama jugak xjumpa. dua bulan tauuu. huhu. okay. tak nak la cite banyak. layan saja gambar. hehe. time ni i dalam kereta. encik ridzuan pegi bank. simpan duit nak kahwin la tuu. hahaha. time die tak de la i capture gambar. kalo die ado segan sikit. hehe. padahal bukan segan. tapi maluuu. lalalalala. orang tak de keje. macam ni la perangai nyeee. nak penuh kan memory phone. hehe. lagi cantik gambar atas ni kalo encik ridzuan ade. hehehe. suke baju pink ni. nampak i comelsssss. wAklUUU. perasan gila. hahahahaha.

xsabar nak balik. cepat la ari khamis. huhu.

salam readers. =)) yeay! lagi 3 hari mau pulang ke Putrajaya. sebenarnya da boleh balik da sekarang ni. saja nak tunggu my rumate pulang dari Langkawi. dorang sampai Johor ni khamis pagi. sebab i ade tempah Daim coklat. yummmy! lama dah tak makan. heeee. malam khamis nanti encik ridzuan yang akan anta saya pulang. kesian die. penat-penat balik keje kene jemput i. sayang beliau lebih. sebab dia sanggup nak jemput i yang gedik ni. hehehe. bukan selalu kan sayang? sementara u ade kat sekitar johor ni. lepas ni nanti u balik KL balik. xdapat la u nak jemput i lagi. sobsobsobsob. sedihhhh pulak. then, sabtu nanti dapat pegi kenduri kawen. hehe. kawan sekolah encik ridzuan kawen. i yang gedik ni mesti la nak follow. hehe. i kan kaki jalan. =D okay. sekarang tengah study week. tapi i masih bersantai lagi. hehe. tak mula lagi pon. mungkin mood xde. mood nak balik jek. huhuhu. kat umah nanti harus study. xboleh main-main dah. huhu. FINAL nak dekat dah liena oiiiii.!