Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2010

mekasih sayang untuk hari ini. =))

salam readers. =)) today, i rasa sangat bahagia. sebab encik ridzuan bawak i jejalan. ingatkan die xmau keluar. tapi akhirnye, kuar jugak. hepinye. suke. suke. =) sementara encik ridzuan berada di sekitar Johor ini. boleh la keluar. tahun depan xdapat la macam ni lagi. sebab projek beliau di Segamat tu siap pertengahan bulan 4 tahun depan. lepas ni beliau pulang ke KL. jauh la die dari i. nanti makin rinduuu laaa. huhu. =( tadi pegi ke Melaka. i mengedik ajak die pegi sana. saja je, nak jalan jauh pulak. ngade-ngade kan? huhu. da memang sifat i begini. nak buat macam mana. kekasih hati pon ikotkan saja. sayang beliau lebih. =) bahagianya bila dapat bersama beliau. hehe. kami sampai di Melaka dalam pukul 2 petang. 1st, kami singgah di Dataran Pahlawan. cantik jugak tempatnya. maklumlah, da lama kot xpegi Melaka. macam-macam da berubah. then, pegi jejalan kat belakang tu. bangunan-bangunan sejarah tu. pegi jugak tengok menara taming sari tu. nak naik, tapi terasa mahal pulak. rasa m

merdeka!

salam readers. =)) sekejap lagi suda 31 ogos. weehuuu. ini bermaksud suda 53 tahun kite MERDEKA. hopefully, negara kita lebih aman dan makmur. negara jiran sangat kejam okay. bakar bendera bagai. huh. anyway, I love U Malaysia! =)

black and white contest. =)

salam readers. =)) i di tag untuk menyertai contest ini. ni kali ke-3 xsalah nya i join contest. tapi, xmenang lak. xde rezeki lagi. hehe. contest ini hanya nak gambar saja. mudah kan? kat bawah ini adalah tentang contest ini. baca la dulu. heee. Pertandingan ini bermula 26 July berakhir pada 6 September 2010. Hadiah merupakan wang Ringgit... dan akan dihantar melalui akaun bank... jumlah dirahsiakan... Anda hendaklah meng-Upload gmba hitan dan putih sahaja... dan untuk mengelakkan penipuan... gamba itu mesti gamba anda sendiri... kalo d orang lain menyelit2 tu takpe... janji anda mesti berada dalam gamba tu... Susahkan?? hahhaaaa... nak dapat duit memang la susah sikit. Anda hendaklah menjadi salah sorang follower. KLIK SINI Banner atas nie mestilah diletakkan di slidebar blog anda... ala selalu yang kat tepi tu... Tag at least one person... banyak lagi bagus... dan pastikan orang yang anda tag tu tahu yang dia di tag.. sila tinggalkan link yang anda upload gmba anda tu kat comment

jom la join wahai budak2 ex DKA6B. hehe

salam readers. =)) my ex-classmate ade wat event tuk kelas kami dulu. berbuka puasa bersama. macam seronok jee. suke-suke. lagipon masa tu i pon da balik Putrajaya. jadi boleh la pegi kan. i mesti la pegi dengan cik eintan. hehe. tempat yang dorang cadangkan pon macam best jee. tepi tasik titiwangsa agak nye. i pon xpenah jejak situ. hehe. mesti best kalo dapat snap gambar banyak-banyak. waahh. seronoknya. bila lagi nak macam ni kan. sementara ramai yang xsambung belaja lagi ni. boleh la berkumpul. nanti bila masing-masing da sambung, bz pulak kan. huhu. hopefully ramai la dapat join event ni. tadi tengok kat FB, baru je 13orang yang confirm tuk hadir. kalo yang jauh tu, memang faham la xdapat join. ni yang dekat area Selangor and KL ni kene la join. i yang duk jauh pon join jugak. huhu. wehhh. korang yang lain, jom lah join. cakap sporting kan. xkan xleh join kot. jangan cakap jek. buatnya tidak. huhu. kalo separuh daripada kelas dapat join pon kira okay la. nanti kite kasi

sabtu yang bosan. huhu.

salam readers. =)) sabtu minggu ini adalah sangat bosann. huhu. xtahu nak wat ape da. nak keluar, xboleh pulak. ahad nak keluar. tu pon cadangnya mau ke Parit Raja and Ayer Hitam. cuci mata aje la. tengok roomate shopping. tengah pokai kan. xkayooo. huhu. duk dalam bilik, ngadap laptop. sakit mata da ni. huu. tadi da tido jugak. arrgggh. sekarang xleh nak lelap. nak study pulak, xde mood. sebab mood sekarang tengah menghitung ari nak balik. huhu. nak sahur pon xdapek. sebab cafe kat bawah tutup. tiap hari sabtu tutup. huhu. apelah pakcik cafe tu. tahu la masakan sedap. jangan la tutup. saya tengah lapar ni. tahu x? yang bukak pon, pakcik cafe yang masak xsedapp. huhu. arggghhhh. hujung minggu ni paling bosaannn. nak dating xdapat pulak. encik ridzuan balik Kuantan. beliau xnak angkut saya pegi sana. huhu. menciiikkk tau. =(

huhu. merajuk!

salam readers. =)) today i rasa nak merajuk je dengan encik ridzuan tu. tapi, die bukan nak pujuk ponnn. dia terus tido. ni bertambah nak merajuk ni. hari ni ati saya manyak sensitip okay. nak menangis je rase. huhu. encik ridzuan, saya merajuk dengan awak. nanak kawan awak. nanak jumpe awak. huhu. nak merajuk lama-lama dengan awak!

lega sudaaa. hehe

salam readers.=) yeay! akhirnya selesai jugak presentation tadi. weehuuuuu. next week xde pikir ape da. sume da settle kan. suke. suke. cume tunggu nak balik je ni. xsabar nyaaaa. lebih kurang tinggal 9hari lagi. ooohhh. balik kampung! =)

makin dekat nak balik, makin banyak keje pulak. huhu.

salam readers.=) tinggal lagi 11 hari nak balik. yeahhh. sukee. xsabar nak abis minggu ni. cepat la abiss. huhu. tadi i berbuka bersama budak-budak kelas bahasa arab. memang okay la. makanan pon okay. sodaappp. pas tu, ade pulak presentation dalam bahasa arab. jenis 10 makanan dan 10 minuman. aiyooo. i memang xreti nak sebut la. kumpulan i je yang xwat. kelakar sungguh. group lain sume wat comey2. i ngn aini rilek je. tak buat 1 benda pon. just jumpe nama makanan n minuman tapi kami xtulis atas kertas mahjunggg. hehe. nasib baik ustazah okay. dia suh anta minggu depan. fuhhh. legaaa. tapi, minggu ni i kene present tamadun islam. takotnyeee. ptg tadi jumpe ustaz. die cakap kene present betul2. kalo x, nanti die suruh ulang present. tu yang xnak tuu. macam mana ni. takot la pulak nk present. huhu. tapi i akan cuba yang terbaik. memang pasti guguppp. aisshhh. macam mana nak hilang rasa gugup ye? huhu.

berbuka puasa bersama roomate. =))

salam readerss. =)) semalam saya dengan roomate saya pegi outing. hehe. pegi batu pahat ajoo. belaja naik bas. hehe. da lama kn xnaik. jadi xreti pulakkk. lalala. padahal, memang jarang naik bas ponn. heee. this is me and my roomate. kak muniey and kak shie. =)) masa ni tengah tggu bas. lame wooo. tapi salah memang salah i pon. buat mereka tunggu lama. hehe. i kelewatan sedikit. 1st kami jejak kaki di BP mall. lepas tu pegi ke SUMMIT. boleh pulak, kami salah naik bas. hehe. patutnya kene naik bas warna kuning. tapi kami naik Johor Motor. so, terpaksa la pusing jauh. pegi ke Terminal. baru la leh tukar bas kuning itu. hehe. kami berbuka di McD. hehe. mekasih roomate ku sayang. penuhi impian ku nak makan McD. haha. this is my lovely roomate. kak muniey, kak shie and adik nuyuu. heee. ini la makanan kami. niat utama nak makan Mcd adalah sebab saya mau makan GCB. haha. yela, benda tu kan limited time only. kang ntah bila-bila xde la pulak. bila lagi nak merasa kan. hehe. hehe. akhir s

yesss! 2minggu lagi. =))

salam readersss.=)) i tiap hari kira nak balik raye tauu. tinggal lagi 2minggu je uolsss. xsabarnyee. cepat la 3 september. heee. padahal tiket bas xbeli lagi ni. ini sume keje ayah i laaa. ntah die da beli ke belum. die cakap nak beli through online sajooo. tadi i tepon my dad, die cakap die baru nak booking esok. esok? alahai. mesti da abiss kan. huhu. ayah terpaksa la amik cuti ye pada 3hb september ini jemput anak kesayangan die. haha. kalo nak suh encik ridzuan anta balik kang, menyusahkan die pulak. huhu. isshhh. my mom cakap jangan menyusahkan orang. okay. saya xjadi nak menyusahkan die. =)) ayaahhhh. cepat beli tiket tuuu. nanti along xdapat balik rayeeeee. huhu. tapi dalam masa 2minggu ni la banyak keje nye. huhu. xsuke. xsuke. minggu depan i kene presentation tauu. ohhh. itu la pekara yang i kurang sukee. i memang xsuke present. sebab i ni jenis gugup. cakap mesti bergetar-getar la. dan lagi satu confirm i akan cakap lajuuu punyeee macam keretapi yang express KLIA tuu. ha

sori. beberapa ari ni xupdate. huhu.

salam readerss.=)) hoho. sori. suda lama saya tidak update blog kesayangan ini. minggu ni busy okay. tadi baru je lepas test Geology. weehuuu. ringan sikit beban. tapi, agak sedih sedikit jawab test tadi. sebab. xdapat jawab full. huhu. kecewa. sume da bace. tapi 1 apa pon xmahu keluar bila mau tulis jawapan. aiyaakkk. asal ni. hanya boleh berharap kat soalan buat graf ajee. teori punye soalan hancussss. adalah jugak jawapan yang ditulis. tapi xlengkap laa. huuu. dah la in english. mana la ayat tu la lekat kat kepala otak ni. kalo b.m boleh la ingat. huhu. mungkin masa kat poly dulu lain. sini lain. dulu boleh la bawak toyol. kat sini xberani la pulak nk bawak. haha. kang kantoi kang, tak pasal-pasal pulak. huhu. debaran ujian 1 ni, macam mau duduki final exam okay. bese nye i xde la rasa macam ni bila ujian ni. masa kat poly dulu rilek jekk. kat sini gelabah nak mampusss. tido pon xcukup. kejap bangun, pas tu tido balik. pas tu bangun lagi nak bace nota. huhu. nanti bulan10 ni ade

laptopku makin teruk laa. huhu.

salam readers.=) laptop saya ni makin teruk okay. virus die terlalu kuat. ooohh. macam mana la leh jadi macam ni. huhu. dan virus ini berjangkit tauuu. cepat betul die berjangkit. tadi, i nak print something. lepas i da print tu adek i guna pulak. and file die xboleh bace. lepas tu die cucuk balik ke laptop die. and die punye laptop xboleh layari internet daa. ini semua sebab virus dari laptop i la ni. soryy. i da ckap da, laptop ini suda tenat. huhu. laptop ayah pon telah dimasuki virus. huhu.

yeahh. home sweet home. =))

alhamdulillah. suda sampai dirumah. home sweet home. mekasih kepada encik ridzuan, sebab beliau melayan karenah saya yang mengada-ngada ini. huhu. sebab itu saya sayang beliau lebihhh. tiap hari makin sayang. hehe. tadi gerak lewat sikit. dalam pkul 8 macam tu. kesian encik ridzuan kene drive 5jam lebih. saya nak drive xboleh. sebab saya xreti manual. huhu. kami berehat sekejap di R&R ayer keroh melaka. sebab kami belum makan. hanya alas perut saja tadi. nasi for him. mine is mee rebus sajoo. biase la makanan kat R&R ni mana la sedap sangat. huhu. sempat posing sekejap. hehe. die tidak perasann. gambar syok sendiri dalam kereta. ini ditangkap ketika encik ridzuan tengah isi minyak. hehe saya sampai dirumah lebih kurang dalam pukul 11.50 mcam tu. uissshh. terasa jauh la pulak. huhu. mekasih sayanggg. =))

my room. D-301. ehe

salam readerss. =)) actually i mau cerita tentang ini da lama da. tapi memandangkan laptop i ade virus and die masuk dalam enset i sekali. so, xdapat nak simpan gamboo. kat umah la bru leh simpan, sebab guna laptop adek. hehe. memperkenalkan. jeng. jeng. jeng. taraaaa. this is my room. cantik x pintu bilik saye? hehe. cube cari mana saya. macam la xnampak kan. hehe. this is my section. hoho. agak bersepah sedikit. maklum la. buzy jek. haha. alasan semata-mata semua ituu. hehe. saya berposing didalam bilik. nak amik gambar 1 bilik ni susah pulak. besauu. hehe. muka semangat nak pegi kelas. hehe. harusss woooo. kang xde feel nak study kang. payahhh. hehe. tu saje nak cerita. heee.

pencemaran di UTHM. huhu.

salam readers. =)) udara di UTHM ni telah tercemar okay. sebenarnye da lama da benda ini berlaku. da amik tindakan pon keatas kilang tu. tapi, xde respon. still same. huhu. xsyok betul bila bangun pepagi tau. yela, kita bangun pepagi nak hirup udara segar. tapi sebaliknye. kene hirup udara kilang tersebut. busssuuuk okay. nak termuntah je rase. huhu. sesak nafas den sekejap. siang sampai la malam kilang tu operasi. adooii. bile lu mau berhenti ha?? lu xtahu ka kt sni ramai student. lu da nampak da kawasan U ini makin besar. lu pindah la tempah lain lorr. bukan xboleh pindah pon, boleh jee. duit banyak kan. pe susah. cari je tanah baru. ini gambar i amik dari bilik i. kan i da cakap. bilik i ats skali. hehe. masa ni nak hujan. tu de awan yang sangat gelap. see, nmpak sangat kan kilang ngan kawasan U. xsampai 2km ponn. adoiii. selama 3tahun la i hirup udara xsehat ini. huhu. hope i xde la dapat ape-ape penyakit. mintak-mintak dijauh kann. insyaAllah.

sukeee nyee. =))

salam.=)) yeaaahhhhh. sangat suke. sebab tadi encik ridzuan mesej. die cakap, nak amik i. dalam pukul 6 die sampai UTHM ni. then kami terus pegi Putrajaya. wehuuuu. dapat balik. ni sayang encik ridzuan lebihh ni. hehe. bestnye bersahur and berbuke dirumah. =))

rasa nak balik!

salam ramadhan.=)) today saya xde kelas. memang tiap hari jumaat i'm free. assssiikk! leh balik. kalo nk blik tiap minggu pokai la den. den xkayo. sobsobsob. bila bulan puasa ni, rasa membuak-buak nak balik. huhu. nak balik. nak balik. nak balik. sape mau pulang ke KL? saya nak tumpangg. huhu.

puasa di U. huhu.

today nak masuk hari yang ke-3 kite menyambut ramadhan. cepat kan mase berlalu. sepanjang 2 hari ramadhan ini, berbuka disini okay la. lagipon nak pegi ke bazaar kene kuar ke pekan Parit Raja tu. nak keluar boleh, tapi nak balik kang jem. nanti kene la berbuke didalam bas. huhu. kan best kalo my parent benarkan bawak kete. huuuu. dekat dalam U ni ade jugak bazaar ramadhan nye. student yang jual. pilihan makanan xbanyak la buat setakat ini. sebab baru mula puasa kan. so, makan ajo la apo yang ado kan. kang xberbuke lak. seriously, i miss bazaar ramadhan kat KL nunnn. huhu. banyak pilihan. hope esok bertambah lagi la gerai kat sini. leh i serbuuuuu. hehe. hepy fasting u all. =)

ramadhan. =)

salam readers. =) disini saya ingin mengucapkan SELAMAT BERPUASA! moga pada ramadhan kali ini lebih bermakna. sedih nye, ramadhan kali ini jauh dari family. huhu nak balik.!! ingat dekat ke? huh. menangis sekejap. sobsobsob. =(

sedihhh nyee. arghhhh.

salam readers. ari ini adalah ari sedih saya. huhu. sebab ape? sebab, laptop saya ni ade virusss. ohh. dem youuu then, semalam jugak la saya mau pindah gambar dari enset saya ke laptop. masa nak tengok gambar tersebut, xboleh bukak. then, cabut la kan. belek-belek enset. nak tgk gambar. you know what. memory card enset xboleh bace. gggrrrr. virus telah merebak ke enset kesayangan kuuuu. dem. dem. abisss. xboleh nak tengok gambar n lagu. ohh my. cm ne ni. rasa-rasa kan, enset tu kene virus skali x? ke just memory card aje eh? huhu. ayahhh. tolong la along. huhu.

malasss!

helooo readers. rasa macam nak update. tapi sekarang kemalasan menimpa diri. maaap. bukan salah saya ye. haha esok if i rajin i akan update yee. xbanyak pon story. tapi ade la jugak. hehe. papai.

sabtu ni ade ujian!

hello readers ku. =) sory lama xupdate. anyone miss me? haha. ade ke? i makin bz. sebab ari isnin hingga khamis i ade kelas malam. huhu. kesian kan i? nak wat macam ne. da dapat jadual macam tu. kene la terima. tapi jumaat i'm free. haha. no classes. huraaayyyy.! tapi SABTU ini i ade ujian MATH! ohhh no. da la banyak ketinggalan. adussss. sekarang ni tengah menyalin nota roomate. esok pulak nak pegi fotostat soalan lepas. huhu. hanya tinggal esok saja nak study sume. nasib baik 2 bab je masuk. fuuhh. hopefully soalan xsusah mana la. senang la i nak skor. huhu. wish me luck u guyss.

kelas pertama utk ari ini. =)

heloo readers kuuu. =) today i have started my first classes. which is english class. i'm going to my class all by myself. naik bas la. nak jalan kaki penat pulak kan. nanti makin kurus. haha. igtkan i sorg je dak baru. ade jugak dak baru masuk. tapi lelaki la pulak. dak gurl xde ponn. =( xde geng. tapi xpe, kelas sangat best. lecture pon okay. suke. ari ini kitorang kene wat creativiti. ermm. i pon main masuk je group mane-mane. asal kan adooo. group i okay sume nye. mekasih adik-adik ang akak-akak. =) sebab sudi terima kedatangan i ini. okay. thats the model of our attire. macam-macam dorang buat. creative sungguh. and madam ade wat FB tuk kelas ini. tapi lupe pulak ape name nyee. cari-cari xjumpe ponn. huhu. later la cari lagi. and malam ni kelas xde. cancel. lecture xsehat. huhu. baru semangat nak masuk kelas malam. ingat kembali zaman sekolah dulu. ade kelas tambahan malam. hehe.

mekasih sayang. =)

hello readers ku sygg! hehe. today i keluar outing. hehe. nasib baik la encik ridzuan baik hati nak bawak i jejalan ari ni. mekasih sayang. lagipon i memang rindu da kat die. nak hampir sebulan da xjumpe kan. hari ini jejalan kat bandar Batu Pahat ajoo. kenal-kenal shopping complex kt sini. agak jauh jugak dari UTHM ke bandar Batu Pahat tu. ingatkan dekat ajo. makne nye stesen bas jauh la kan. huhu. memula pegi ke BP Mall. tengok-tengok. masa tu pulak i mengidam McD. kat sane xdoo. so, pusing-pusing la carik. pegi lak ke Square One. okay. kami berdua makan GCB. kenyang perot denn. hehe muke pakwe yang gembira setelah jumpe kekasih hati. hehe. senyum lebar. hehe muke si makwe yang gembira apabila si pakwe ajak keluar. haha. lepas tu kami tengok wayang. i nak tengok Twilight. tapi xdoo. encik ridzuan suke la i xdapat tengok. sebab die jeles. i suke Jacob tuu. hahaha. kami pon tengok cite ahli sihir. ape ntah tajuk. xtahu lak nak sebut. hehe. lepas da bis tu, i beli barang-barang