Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2010

dimana kau air? huhuhu.

salam readers. =)) dalam minggu ni, asyik xde air aje. aishh. susah la macam ni. air xde sejak hari selasa. pas tu esok nya ada, tapi bila malam je air xnaik. sampai la hari berikutnya. huhuhu. nak buang air susah, nak mandi lagi la susah. nak basuh baju pon susah. dah berbukit da baju. huhu. asal la air tetiba xde. xsukenyeeee. ni rasa nak balik ni. tapi nak balik awal xboleh. ade keje kene siap kannn. huhuhu. pihak U, tolong la repair paip mana yang bocor tuuu. susah la macam ni! huhu

cepatnya masa berlalu.

salam readers. =)) this week last classes. cepat tul masa berlalu. rasanya baru je jejak UTHM ni. alih-alih da bis sem da. aihhh. cuak pulak rasanya. perlu berhadapan dengan FINAL!!! tapi, FINAL saya lambat lagi. 23/11 baru mula. U lain da tengah Final sekarang. huuu. aihh. pihak U bagi study week lama betul. campur cuti Deepavali dan Raya Haji. xsabarnya nak balik! rindu sangat kat rumah. nak makan macam-macam ni. hahaha. =)

sabtu yang indah. cewaahhh. haha.

salam readers. =)) today i keluar jalan bersama my roomate. hee. akhirnya dapat jugak i cari kereta sewa auto ni. huhu. maklum lah, orang xreti manual kan. huuu. payah betul. kami merayap dari pagi sampai la ke malam. hehe. bestnya jalan lama-lama ni. haha. memperkenalkan driver kite. cewahhh. sape agak nya? haha kami pegi ke BP Mall. apa lagi, untuk makan la. lapar tau. kami makan di tempat kegemaran kami, chicken rice shop. haha. lepas tu, kami pegi ke Kampung Perepat Darat. umah keluarga angkat my roomate. umah family angkat i xsempat nak pegi. huuu. ini ketika dirumah family angkat kak shie. =) ini pulak umah family angkat kak muni. =) okay, last sekali kami ke Ayer Hitam. my roomate nak beli barang. banyak betul teddy bear. geram je tangok. i hanya usha aje. nak tunggu family i datang, baru i nak borong. hahaha. okay. itu saja cerita hari ni. heee. babai.

pameran arab. =)

salam readers. =)) ini pulak kisah pameran arab yang diadakan pada 20.10.2010. ari rabu ye kawan-kawan. heee. tak sangka pulak kumpulan i terpilih tuk terlibat dalam pameran itu. ini semua keje last minit okay. buat ape yg mampu sajoo. kami buat tentang perayaan Nowruz. ini lah ahli kumpulan saya. yang pakai baju pink tu ustazah arab saya. beliau baru je ngajar disini. before ni ustazah najmi. ustazah part time. rindu ustazah najmi. huuu. pada hari itu jugak, banyak kelas yang buat. ade bahasa jepun, french, germany dan lain-lain kat atas tu i pegi booth bahasa jepun. heee. ini pulak i pegi booth bahasa arab jugak. tapi dorang wat tentang perayaan aidilfitri. dorang la dapat nombor 1. itu pon sebab pakaian dorang. huhu kami tengah mencuba baju kimono. hehe. okay tak kami pakai? haha okay, muka kepenatan. tengok tu, hamper kami. kami dapat tempat kedua sajooo. okay la tu, daripada xdapat pape kan. huuu. memang penat time tuuu.

program anak angkat pd 16.10. =)

salam readers. =)) soty, suda lama xupdate. busy sangat minggu ni. khamis lepas baru je selesai jawab test. huhu. okay, today i nak cerita tentang program anak agkat yang i sertai minggu lepas. i menetap di Kampung Sungai Kluan Darat, Rengit. kampung die sangat cantik. tenang aje. teringat pulak atok n wan yang berada dikampung. huuuu. okay la. layan gambar ye. =) sebelum kami bertolak. muke x sabar nak jumpe family angkat. hee. xde la jauh sangat. dalam 45minit je. kami telah sampai. di dewan kampung kluang darat. dengar taklimat sikit. yang baca doa tu, abah angkat kitee. hehe. tuan haji maamor nama nye. gambar lagi 1 tu, adek bradek angakt kite. hehe petang tu pulak, ada gotong royong. tanam pokok dan kemas masjid. sangat seronok bile berkerjasama ni. hehe lepas dah siap semua, kami main game pulak dengan penduduk kampung. dah lama tak main macam ni. seronok. hehe. malam tu ade persembahan. tapi gambar pulak xdoo. pagi esok nya pulak, erobik. hehe. kami buat poco-poco.

Personal Taste. =)

salam readers. =)) hari ni nak update tentang satu cerita yang i baru tengok dalam minggu ni la. cerita Personal Taste. mungkin ramai da tengok cerita ni. i agak ketinggalan. hehe. cerita ni sangat best. cerita dia lebih kurang macam cerita Full House dulu la. dalam cite ni, hero die bukan artis. tapi arkitek. hehe. xdela sebijik macam Full House tu. yang sama, mereka duduk serumah. hero n heroin die sangat sweet. suke. suke. hehe. sweet kan mereka? suke tengok dorang tau. hehe. hero die sangat hensem. awwwww. haha. laki ini sangat sweet. lepas tengok cerita ni, i senyum-senyum tido. teringat muka pelakon ni. sweet sangat senyuman die. haha. lee min ho kot nama pelakon ni. kalo encik ridzuan tahu, bis la die jelesss. hehe. pas abis test math esok, nak tengok balik cerita ni. nak tengok sampai lebam. hahaha. okay la. nak sambung study! babai.

baca saja lah. =)

salam readers. =)) pagi tadi i xdatang kelas tau. sebab i xsehat. huhu. maklum lah sakit orang perempuan. bulan ni pulak die mai terukk. bukan senang ok orang perempuan ni. ohhh. period pain! tapi, yang xsyok nya i kene buat surat sebab xdatang. alaaaa. malu la nk cakap kat ustaz sebab ape i xdatang. segan ohhhhh. i ingat i sorang je xdatang. my classmate cakap ramai yang xdatang. patut la ustaz mintak surat sebab. huhu. koranggg ni, asal la xdatang. tak pasal-pasal i kene jugak okay. huhu. segan nye nak tulis sebab tuuu. kalo ustazah okay lagi la. huuuuu. =( minggu ni busy sedikit. huhu. dah la dengan test math hari jumaat ni. mati laaaa. study pon baru je sikit. huhu. ape nak jawab ni. takottt. focus liena. focussss.! hujung minggu ni pulak i ade program. program anak angkat. wahh. perasaan macam excited cket. hehe. kat sana nanti kene pandai jaga diri. nervous, 1st time ikut program macam ni. macam mana la keadaan nanti kan. hopefully okay. mesti i xbanyak cakap.

hepy besday eintan liana!

salam readers. =)) today besday my best friend. cantik betul tarikh ari ini. 10.10.10 sekali seumur hidup je tarikh ni. jadi, harus celebrate dengan penuh bermakna. tapi sayang nye, i xde kat KL. so, xdapat la nk sambut besday gurlfren i ni. huhu. beb, sory aku xdapat celebrate ngn ko. nanti aku balik, kite pegi celebrate ye. walaupon lewat, tetap kita celebrate tauuu. hehe. aku sayang kauuu beb! =) today, angkasawan negara pon kawen. ramai kawen tarikh ni. selamat pengantin baru sume. hehe.

hebat betul adek-adek aku tu. aishh.

salam readers. =)) semalam i gayut dengan my mom. and my mom pon cerita la perangai adek-adek i yang dekat rumah tu. sapa lagi kan, si irsyad and si aiman tu la. huhu. korang nak tahu x, meh i nak cite meh. budak dua orang tu da pakai handpon sekarang. tapi, bukan la handpon baru. xde masa nak belikan handpon tuk mereka. wat abis duit sajooo. diorang pakai handpon lama i yang dulu. memang da rosak, sebab skrin gelap. my dad anta kedai utk repair handpon tu. and my dad da siap belikan masing-masing number telepon. arghhh. baru budak lagi tu. belum sekolah tadika lagi okay. terkejut okay. sorang baru umo 3 tahun. yang sorang lagi baru umo 5 tahun. aisshhh. ni la budak-budak sekarang ni. kalo da sekolah xpe la kan. ni sekolah pon belum lagi. dulu i kecik-kecik xde pon macam ni. masa tingkatan 1 baru la pakai handpon. huhu. hebat betul adek-adek aku tu. huhu.

hepy graduation day's! =)

salam readers. =) saja nak wish hepy convocation day to all ex-UTHM. majlis diadakan pada hujung minggu ini. 9/10 - 10/10. meriah jugak. macam-macam aktiviti diadakan. tapi i xjoin pon. xrajin. hehe. bestnye mereka suda convo. saya bila lagi. kat politeknik pon belom convo lagi. aishh. xsabar nak dapat bunga besau-besau. hehe. cepat lah bulan 4 tahun 2011. babai. =)

maher zain! huhu.

ohhhh. Maher Zain kat Malaysia sekarang ni. alaaa. xdapat la nak tengok die secara live. kat atas ni ade tulis senarai program die berada di Malaysia. i copy dari http://www.raudhatussakinah.com/ nak tengok muke die kat tv pon xdapat. yela, duk hostel kan. mana rajin turun tengok tv. huhu. nak dengar radio ape lagi. memang xdengar la. klo nak tengok pon, tiket sume da SOLD OUT! huhu. lagipon time show die pon i xcuti. so memang xdapat tengok la kalo tiket ade sekali pon. xpela, next time kalo die mai sini i kene alert. nak tengok die nyanyi. lagu die sume sangat best. sedap didengar kan u all? huby, nnt blnje i tengok show Maher Zain ye? kalo die datang Malaysia lagi. hehehe.

ragam-ragam di Singapore. =)

salam readers. =)) sory kelewatan update. heeee. eh. ade ke orang tunggu ko update liena? orang xheran pon laaa. ahh. peduli ape kan, janji i update blog i ni. hehe. okay, today i just nak tayang gambar je masa i pegi Singapore ari tu. gambar sorang-sorang xdo, sebab i xde kamera. ni pon tumpang kamera kawan. huhu. okay, jom layan gambar. =) gambar kat atas tu, diambil sebelum kami gerak. time ni bedak masih okay lagi. huhu. kat atas tu setibanya kami di Merlion Park. ala. yang de patung singa tu. hehe. kat kawasan ni banyak bangunan yang maju tau. canggih pulak tu. ni gambar kat Arab Street. kat sini membeli belah aje. i just beli keychain. xde bajet sangat pon nak shopping. huhu. ini pulak dekat kawasan Universal Studio. kat luar je. nak masuk dalam xmampu. mahal kot. tunggu kaya dulu baru masuk la. hehe. tempat pon cantik. sangat colourful. okay. ni gambar dekat Sentosa Island. kat bahagian Imbiah. sini ade la jugak game. i xmain pon. just tengok-tengok je. baik mai

penatnyeee.

salam readers. =)) i just came back from Singapore last nite. sangat enjoy berjalan kat sana. best la jugak. negara dorang cantik and tersusun. bangunan pon tinggi-tinggi. tapi yang xbest nye, barang sana semuanya mahal! huhu. xde duit nak makan kat sana. rasa macam rugi je bila makan. yela, jika nak dibanding kan kat Malaysia ni, berganda-ganda harga makanan dorang. xmampu den. i tukar duit pon dalam RM100. dapatlah dalam 42 dollar. sangat sikit. huhu. nasib baik semalam bawak bekal. cukup la makan sandwich. janji isi perot kan. kaki pon da sakit-sakit ni. banyak berjalan. huhu. tapi yang best nye, tengok Songs of the Sea. sangat cantikkkk. sangat colourful. okay la. nanti i update tentang gambar kat sane pulak ye. babai. =)